Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

E-book KUKBUK „Jak smakuje Kalifornia?”

Na stole pojawiają się grillowane karczochy, obok nich ląduje tost z awokado posypany sezamem i pistacjami. W kieliszkach lekkie chardonnay z lokalnej winnicy. Powietrze pachnie pieczonym czosnkiem i figami. Jesteśmy w Kalifornii!

Tekst: Dominika Zagrodzka

Zdjęcie główne i zdjęcia w tekście: Rafał Meszka

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!

Wyruszcie z nami w kulinarną podróż do miejsca, gdzie różnorodność smaków spotyka się z kalifornijskim luzem. Przedstawiamy przepisy, które bez trudu odtworzycie w swojej kuchni, a ich aromaty i składniki przeniosą was prosto na słoneczne, tętniące życiem ulice Zachodniego Wybrzeża.

Tu meksykańskie burrito przeplata się z koreańskim BBQ, a sushi spotyka się z francuską finezją. Pho nabiera lokalnego charakteru dzięki świeżym ziołom, a dzień rozpoczyna się tostem z awokado, by przejść w lunchowe taco z krewetkami, mango i chorizo, a zakończyć kremowym clam chowderem z boczkiem i chrupiącą grzanką. Na deser? Lodowe cytrusowe lody z truskawkami i miętą – lekko, świeżo i kalifornijsko. Oto nasz nowy darmowy e-book „Jak smakuje Kalifornia?”!

Nie mogło też zabraknąć wina – nie tylko jako dodatku do posiłku, ale jako pełnoprawnego bohatera tej opowieści. Kalifornia to aż 4800 winnic i 80% całej produkcji wina w USA. To także czwarty największy producent wina na świecie – i jeden z najbardziej inspirujących.

W e-booku „Jak smakuje Kalifornia?” znajdziecie:

  • przepisy na dania kuchni kalifornijskiej, idealne na spotkania w gronie znajomych,
  • wywiad z Darrenem Procsalem, mistrzem winiarskim, który tworzy wino od ponad 40 lat,
  • powody, dla których warto pokochać kalifornijskie jedzenie,
  • pomysły na aranżację stołu w kalifornijskim stylu.

Przygotujcie spotkania w kalifornijskim stylu wraz z e-bookiem KUKBUK-a „Jak smakuje Kalifornia” - gwarantujemy, że zapragniecie kupić bilety lotnicze do Stanów!

Partnerem wydania jest marka Carlo Rossi.

Sprawdź też:

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk