Trudno znaleźć wino, które będzie pasowało i do karkówki, i do łososia pieczonego w folii, i do warzywnych szaszłyków. (Nie jest to jednak absolutnie niemożliwe, o czym za chwilę). Ale jeśli odpowiednio wcześnie ustalicie menu spotkania przy grillu, na pewno uda się wam dobrać wino, które będzie stanowiło dla waszych ulubionych dań parę idealną. Uwaga! Gdy na dworze jest gorąco (a tego z całego serca życzę wam i sobie podczas majówki), schładzamy nie tylko wina białe, ale także czerwone. W temperaturze 30 stopni stają się niepijalne.
Sezon na grilla: klasyki w nowym wydaniu
Warto było czekać. Sezon na ucztowanie na świeżym powietrzu i proste rozwiązania na talerzu uważamy za otwarty! Jak świętować z pomysłem, wynosząc grillowane klasyki na wyższy poziom? Streetfoodowe rozwiązania mogą tu być dobrą inspiracją.