- Kultura i wiedza
Dzikie Historie
W tej książce znajdziecie przepisy na dania, które do tej pory z dumą zaserwowałam naszym Gościom. Zapraszam Was do mojej Dzikiej Kuchni – najpierw na papierze. Czujecie się zachęceni? To przyjedźcie do Młynika – numer 1, tuż za zakrętem, przy wielkiej sośnie. Tu zaczyna się przygoda...
- Ludzie i inspiracje
Jak smakują Ateny?
Z Italii przeskoczył do Portugalii, stamtąd dał susa do Stambułu i z rozbiegu znów skoczył na lewy kraniec Europy, prosto do Hiszpanii. Do pięciu razy sztuka – mijana nieustannie Grecja doczekała się wreszcie konsumpcji. Z Bartkiem Kieżunem sprawdzamy, co zjeść i zobaczyć w Atenach.
- Kultura i wiedza
Joshua Weissman: „Kuchnia bezwzględna”
A gdyby tak dać sobie spokój ze sklepowym chlebem tostowym, masłem czy ketchupem i robić je samodzielnie w domu? Z „Kuchnią bezwzględną” niepokornego Joshuy Weissmana będzie to nie tylko proste, ale i niezwykle przyjemne.
- Kultura i wiedza
10 najbardziej oryginalnych serów, których trzeba spróbować
Chrupka bagietka, kieliszek schłodzonego wina i dobry ser to jeden z najlepszych zestawów w katalogu prostych przyjemności. Carolina Pietyra i Kamil Wernicki, autorzy książki „Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów”, podpowiadają, po które sery sięgnąć, by wprowadzić się w serowy błogostan.
- Kultura i wiedza
Najlepsze książki kulinarne 2021 roku
Dziesiątki wydawnictw, setki fascynujących historii, tysiące wyjątkowych przepisów. Na koniec roku wybieramy książki kulinarne, które w ostatnich miesiącach czytaliśmy najchętniej!
- Kultura i wiedza
Barokowa Hiszpania i jej kuchnia
Czym się charakteryzuje kuchnia Hiszpanii i których jej dań trzeba spróbować? O historii, kulturze i kulinariach Półwyspu Iberyjskiego rozmawiamy z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Hiszpania do zjedzenia”.
- Kultura i wiedza
Makaron – zrób go sam
„Uwierz, że kiedy po raz pierwszy przygotujesz swój makaron, uzależnisz się” – uprzedza Mateo Zielonka zwany Pastamanem.
- Kultura i wiedza
Proste przepisy na niezapomniane chwile. „Razem” Jamiego Olivera
Najnowsza książka Jamiego Olivera – znanego na całym świecie charyzmatycznego kucharza, a dla wielu kulinarnego guru – to opowieść o wspólnym świętowaniu, dzieleniu się wyśmienitymi potrawami przy jednym stole i tworzeniu wspomnień – nie tylko kulinarnych.
- Kultura i wiedza
Pho – kultowa zupa z Wietnamu
Ta pełna aromatu i smaku zupa z makaronem to jedno z najsłynniejszych dań świata. Razem z Simim i Stefanem Leistnerami zgłębiamy historię pho i szukamy najlepszych przepisów na przygotowanie jej w domu.
- Kultura i wiedza
Dzikie Historie
W tej książce znajdziecie przepisy na dania, które do tej pory z dumą zaserwowałam naszym Gościom. Zapraszam Was do mojej Dzikiej Kuchni – najpierw na papierze. Czujecie się zachęceni? To przyjedźcie do Młynika – numer 1, tuż za zakrętem, przy wielkiej sośnie. Tu zaczyna się przygoda...
- Ludzie i inspiracje
Jak smakują Ateny?
Z Italii przeskoczył do Portugalii, stamtąd dał susa do Stambułu i z rozbiegu znów skoczył na lewy kraniec Europy, prosto do Hiszpanii. Do pięciu razy sztuka – mijana nieustannie Grecja doczekała się wreszcie konsumpcji. Z Bartkiem Kieżunem sprawdzamy, co zjeść i zobaczyć w Atenach.
- Kultura i wiedza
Joshua Weissman: „Kuchnia bezwzględna”
A gdyby tak dać sobie spokój ze sklepowym chlebem tostowym, masłem czy ketchupem i robić je samodzielnie w domu? Z „Kuchnią bezwzględną” niepokornego Joshuy Weissmana będzie to nie tylko proste, ale i niezwykle przyjemne.
- Kultura i wiedza
10 najbardziej oryginalnych serów, których trzeba spróbować
Chrupka bagietka, kieliszek schłodzonego wina i dobry ser to jeden z najlepszych zestawów w katalogu prostych przyjemności. Carolina Pietyra i Kamil Wernicki, autorzy książki „Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów”, podpowiadają, po które sery sięgnąć, by wprowadzić się w serowy błogostan.
- Kultura i wiedza
Najlepsze książki kulinarne 2021 roku
Dziesiątki wydawnictw, setki fascynujących historii, tysiące wyjątkowych przepisów. Na koniec roku wybieramy książki kulinarne, które w ostatnich miesiącach czytaliśmy najchętniej!
- Kultura i wiedza
Barokowa Hiszpania i jej kuchnia
Czym się charakteryzuje kuchnia Hiszpanii i których jej dań trzeba spróbować? O historii, kulturze i kulinariach Półwyspu Iberyjskiego rozmawiamy z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Hiszpania do zjedzenia”.
- Kultura i wiedza
Makaron – zrób go sam
„Uwierz, że kiedy po raz pierwszy przygotujesz swój makaron, uzależnisz się” – uprzedza Mateo Zielonka zwany Pastamanem.
- Kultura i wiedza
Proste przepisy na niezapomniane chwile. „Razem” Jamiego Olivera
Najnowsza książka Jamiego Olivera – znanego na całym świecie charyzmatycznego kucharza, a dla wielu kulinarnego guru – to opowieść o wspólnym świętowaniu, dzieleniu się wyśmienitymi potrawami przy jednym stole i tworzeniu wspomnień – nie tylko kulinarnych.
- Kultura i wiedza
Pho – kultowa zupa z Wietnamu
Ta pełna aromatu i smaku zupa z makaronem to jedno z najsłynniejszych dań świata. Razem z Simim i Stefanem Leistnerami zgłębiamy historię pho i szukamy najlepszych przepisów na przygotowanie jej w domu.
- Ludzie i inspiracje
Bento, czyli sztuka zamknięta w pudełku
Jak przygotować lunchbox, w którym znajdzie się mnóstwo kolorów, aromatów i zdrowych składników? Doskonale wie to blogerka i autorka książek kulinarnych Malwina Bareła.
- Kultura i wiedza
Najlepsze polskie książki kucharskie 2020
Nietuzinkowe przepisy, piękne zdjęcia i fascynujące historie – mijający rok przyniósł wiele doskonałych publikacji kulinarnych, które inspirują do gotowania i zgłębiania kuchni świata.
- Kultura i wiedza
Co jedzą przywódcy?
Królowie i prezydenci też lubią jeść. Bo dlaczego mieliby nie lubić? Przecież jedzenie to potrzeba i przyjemność taka sama dla wszystkich. Oto książki, dzięki którym poznacie kulinarne upodobania władców.
- Kultura i wiedza
Tradycja w wersji wege: Roślinna kuchnia polska
Kotlety schabowe z soi, leniwe z tofu i flaki z boczniaków – jak przygotować tradycyjne dania kuchni polskiej w wegańskim wydaniu?
- Kultura i wiedza
Lektury, dzięki którym odzyskasz spokój
Kiedy potrzebujecie chwili wyciszenia i czytelniczej medytacji, sięgnijcie po jedną z tych książek. Przeniosą was w odległe miejsca, w których czas płynie znacznie wolniej.
- Kultura i wiedza
Cyfrowe lektury
Kiedy biblioteki i księgarnie są zamknięte, ciekawych książek musimy szukać gdzie indziej. Na ratunek przychodzą e-booki i audiobooki, których w internecie znajdziemy tysiące.
- Kultura i wiedza
Najlepsze książki kucharskie 2019
Klasyczne przepisy, sezonowe produkty i sposoby na wegańskie obiady – przeglądamy zeszłoroczne publikacje w poszukiwaniu książek kulinarnych, które warto mieć na półce.
- Kultura i wiedza
Znane i nieznane fantasy
Polecamy tytuły, który każdy miłośnik fantasy powinien znać.
- Kultura i wiedza
Brzuchomówcy, czyli artyści od kuchni
Kuchnia to serce domu, a zaproszenie do niej może być wyrazem zaufania i przyjaźni. Co w kuchniach swoich rozmówców odkrył Vienio?
- Kultura i wiedza
Jedzenie na koncentrację: Nakarm swój mózg
W sezonie jesienno-zimowym warto zadbać o dietę, która zagwarantuje lepsze samopoczucie i prawidłowy rozwój. Kasza, sezonowe warzywa czy orzechy – te składniki posiłków będą doskonałym wsparciem dla mózgu. Jak smacznie je wykorzystać?
- Kultura i wiedza
Książki kulinarne, które warto zabrać na wakacje
Dodadzą smaku podróży, zrelaksują i do tego czegoś nauczą. Jakie książki warto wrzucić do walizki oprócz przewodnika i grubej powieści?
- Kultura i wiedza
Bosh! – roślinne eldorado na talerzu
Ich przepisy dotarły do ponad miliarda osób na całym świecie. Autorzy „Bosh!”, jednego z najpopularniejszych kanałów na YouTube, wydali książkę, z której można czerpać pomysły na pyszne roślinne dania na każdą okazję.
- Kultura i wiedza
Zupa o poranku
Co zjeść na śniadanie, żeby naładować się dobrą energią na cały dzień? Wspomnienia leniwych z cukrem czy pajdy chleba z grubą warstwą pasty jajecznej wywołują błogość, ale może spróbować czegoś nowego?
- Kultura i wiedza
Food trucki. Pasja na kółkach
Wiosna czai się za rogiem, a to oznacza, że lada dzień ruszy sezon na food trucki! Jak miewa się polska mobilna gastronomia?
- Kultura i wiedza
Słodkie kłamstwa
Jak mamią nas specjaliści od marketingu i nasze własne mózgi.
- Kultura i wiedza
Kuchnia polska
Kiedyś sprzedawana spod lady, wydawana nieprzerwanie od 65 lat, doczekała się 50 wydań i milionowych nakładów.
- Ludzie i inspiracje
„Jedzenie w misce jest bardziej aromatyczne”. Dlaczego warto zrezygnować z talerza?
„Jedzenie z miski to mój najprostszy sposób na szczęście, którym chcę się podzielić”, pisze Laura Osęka w swojej książce „Miska szczęścia. Lokalnie, zdrowo, sezonowo”. I przekonuje, że miskę warto polubić nie tylko ze względów praktycznych, ale i naukowych. Sprawdźcie dlaczego!
- Kultura i wiedza
Top wszech czasów – ulubione książki redakcji KUKBUK-a
Z okazji Światowego Dnia Książki przyjrzeliśmy się naszym biblioteczkom i wyłoniliśmy z nich tomy, bez których życie nie byłoby takie samo. Jakie książki kocha redakcja KUKBUK-a?
- Kultura i wiedza
Czas na przetwory – 5 książek o fermentacji, które musicie przeczytać
Fermentacja to naprawdę nieprzewidywalny proces. Istnieją jednak sposoby, by móc lepiej ją kontrolować – zobaczcie, z jakich książek dowiecie się o niej najwięcej!
Specjalnie wybrane artykuły cyklicznie w Twojej skrzynce.
DO TEGO DOSTĘP DO KUKBUK-OWYCH NIESPODZIANEK. ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA
kultura i wiedza
książki
- Kultura i wiedza
Dzikie Historie
W tej książce znajdziecie przepisy na dania, które do tej pory z dumą zaserwowałam naszym Gościom. Zapraszam Was do mojej Dzikiej Kuchni – najpierw na papierze. Czujecie się zachęceni? To przyjedźcie do Młynika – numer 1, tuż za zakrętem, przy wielkiej sośnie. Tu zaczyna się przygoda...
- Ludzie i inspiracje
6 książek, które podpowiadają, jak nie marnować jedzenia
O niemarnowaniu jedzenia napisano już prawie wszystko. Czas przejść do konkretów i wprowadzić w życie zaproponowane rozwiązania. Po które pozycje warto sięgnąć?
- Kultura i wiedza
„Dobra książka” Marysi Przybyszewskiej: Wegetariańskie przepisy dla dzieci i rodziny
Marysia Przybyszewska – z wykształcenia fotografka, z zamiłowania szefowa kuchni – opowiada nam o swojej najnowszej książce, kulinarnym kompendium dla zabieganych rodziców, którzy chcą, aby ich dzieci jadły zdrowo.
- Kultura i wiedza
Joshua Weissman: „Kuchnia bezwzględna”
A gdyby tak dać sobie spokój ze sklepowym chlebem tostowym, masłem czy ketchupem i robić je samodzielnie w domu? Z „Kuchnią bezwzględną” niepokornego Joshuy Weissmana będzie to nie tylko proste, ale i niezwykle przyjemne.
- Kultura i wiedza
Barokowa Hiszpania i jej kuchnia
Czym się charakteryzuje kuchnia Hiszpanii i których jej dań trzeba spróbować? O historii, kulturze i kulinariach Półwyspu Iberyjskiego rozmawiamy z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Hiszpania do zjedzenia”.
- Kultura i wiedza
Makaron – zrób go sam
„Uwierz, że kiedy po raz pierwszy przygotujesz swój makaron, uzależnisz się” – uprzedza Mateo Zielonka zwany Pastamanem.
- Kultura i wiedza
Proste przepisy na niezapomniane chwile. „Razem” Jamiego Olivera
Najnowsza książka Jamiego Olivera – znanego na całym świecie charyzmatycznego kucharza, a dla wielu kulinarnego guru – to opowieść o wspólnym świętowaniu, dzieleniu się wyśmienitymi potrawami przy jednym stole i tworzeniu wspomnień – nie tylko kulinarnych.
- Kultura i wiedza
Roślinne porady, czyli ogród na cały rok
Dlaczego nie warto kopać ziemi? Które rośliny uprawiać wiosną, a które jesienią? Skąd czerpać wiedzę na temat prowadzenia własnego ogródka? Te i wiele innych pytań zadajemy Sebastianowi Kulisowi, autorowi książki „Ogród na cztery pory roku”.
- Kultura i wiedza
Idealny ramen krok po kroku
Jest wyrazisty i pełen umami, a z solidną porcją makaronu zawróci w głowie każdemu. Wraz z autorką książki „Ramen krok po kroku. Przepisy tradycyjne i współczesne” podpowiadamy, jak zrobić tę rozgrzewającą zupę.
- Kultura i wiedza
Dzikie Historie
W tej książce znajdziecie przepisy na dania, które do tej pory z dumą zaserwowałam naszym Gościom. Zapraszam Was do mojej Dzikiej Kuchni – najpierw na papierze. Czujecie się zachęceni? To przyjedźcie do Młynika – numer 1, tuż za zakrętem, przy wielkiej sośnie. Tu zaczyna się przygoda...
- Ludzie i inspiracje
6 książek, które podpowiadają, jak nie marnować jedzenia
O niemarnowaniu jedzenia napisano już prawie wszystko. Czas przejść do konkretów i wprowadzić w życie zaproponowane rozwiązania. Po które pozycje warto sięgnąć?
- Kultura i wiedza
„Dobra książka” Marysi Przybyszewskiej: Wegetariańskie przepisy dla dzieci i rodziny
Marysia Przybyszewska – z wykształcenia fotografka, z zamiłowania szefowa kuchni – opowiada nam o swojej najnowszej książce, kulinarnym kompendium dla zabieganych rodziców, którzy chcą, aby ich dzieci jadły zdrowo.
- Kultura i wiedza
Joshua Weissman: „Kuchnia bezwzględna”
A gdyby tak dać sobie spokój ze sklepowym chlebem tostowym, masłem czy ketchupem i robić je samodzielnie w domu? Z „Kuchnią bezwzględną” niepokornego Joshuy Weissmana będzie to nie tylko proste, ale i niezwykle przyjemne.
- Kultura i wiedza
Barokowa Hiszpania i jej kuchnia
Czym się charakteryzuje kuchnia Hiszpanii i których jej dań trzeba spróbować? O historii, kulturze i kulinariach Półwyspu Iberyjskiego rozmawiamy z Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Hiszpania do zjedzenia”.
- Kultura i wiedza
Makaron – zrób go sam
„Uwierz, że kiedy po raz pierwszy przygotujesz swój makaron, uzależnisz się” – uprzedza Mateo Zielonka zwany Pastamanem.
- Kultura i wiedza
Proste przepisy na niezapomniane chwile. „Razem” Jamiego Olivera
Najnowsza książka Jamiego Olivera – znanego na całym świecie charyzmatycznego kucharza, a dla wielu kulinarnego guru – to opowieść o wspólnym świętowaniu, dzieleniu się wyśmienitymi potrawami przy jednym stole i tworzeniu wspomnień – nie tylko kulinarnych.
- Kultura i wiedza
Roślinne porady, czyli ogród na cały rok
Dlaczego nie warto kopać ziemi? Które rośliny uprawiać wiosną, a które jesienią? Skąd czerpać wiedzę na temat prowadzenia własnego ogródka? Te i wiele innych pytań zadajemy Sebastianowi Kulisowi, autorowi książki „Ogród na cztery pory roku”.
- Kultura i wiedza
Idealny ramen krok po kroku
Jest wyrazisty i pełen umami, a z solidną porcją makaronu zawróci w głowie każdemu. Wraz z autorką książki „Ramen krok po kroku. Przepisy tradycyjne i współczesne” podpowiadamy, jak zrobić tę rozgrzewającą zupę.
- Kultura i wiedza
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziemniaku
Arystokracja zdobiła szaty jego białymi kwiatami, a król Jan III Sobieski wysłał Marysieńce z odsieczy wiedeńskiej cały worek tych bulw. Poznajcie niezwykłą historię ziemniaka i ponad 100 sprawdzonych sposobów na jego przyrządzenie!
- Kultura i wiedza
Najlepsze przepisy na zdrowe słodkości
Kuszącym łakociom nie sposób się oprzeć. Na szczęście nie wszystko, co słodkie, musi być też szkodliwe – podpowiadamy, jak przygotować nieprzyzwoicie zdrowe słodkości!
- Kultura i wiedza
Tradycyjna kuchnia Ukrainy, czyli sielskie smaki Olii Hercules
Pełne smaków wspomnienia, intymne kulinarne rozmowy i różnorodność kuchni ukraińskiej – tym zachwyci was najnowsza książka Olii Hercules. „Sielskie smaki” przeniosą was w sam środek upalnego lata na wsi, pachnącej sianem i dojrzewającymi owocami.
- Kultura i wiedza
Czym jest dieta fleksitariańska?
Całkowita rezygnacja z mięsa może być dużym wyzwaniem, ale istnieją sposoby na stopniowe ograniczanie jego spożycia. Co powiecie na jeden fleksitariański dzień w tygodniu? Z książką „Mniej mięsa” będzie to czysta przyjemność!
- Kultura i wiedza
Batch cooking – zalety gotowania na później
Dbanie o zdrową i zbilansowaną dietę wcale nie jest łatwym zadaniem. Z pomocą przychodzi „Raz na tydzień” Chloé Sucrée – książka, dzięki której odkryjecie nieocenione zalety metody zwanej batch cooking!
- Kultura i wiedza
Najpiękniejsze książki kulinarne dla dzieci – top 15
Nietuzinkowe przepisy, przepiękne ilustracje i smakowite opowieści – te wyjątkowe książki kulinarne świetnie sprawdzą się jako prezent dla najmłodszych! Zainspirują wasze pociechy do eksperymentowania i zachęcą do zgłębiania kuchni świata.
- Kultura i wiedza
10 premierowych książek na zimę
Nowa książka Ali Smith, reportaż o ostatnim traperze na Spitsbergenie i fascynujące eseje Rebekki Solnit, czyli zimowe premiery literackie. Sprawdźcie, po które tytuły warto sięgnąć w najbliższych miesiącach!
- Kultura i wiedza
Top 3: Najlepsze książki kulinarne
Bez których lektur nie wyobrażają sobie swojej kuchni? Podpytujemy Bartka Kieżuna, znanego także jako Krakowski Makaroniarz, i Michała Korkosza, twórcy bloga Rozkoszny, o ich ulubione książki kulinarne.
-
Zero waste: Wykorzystuję, nie marnuję
Odkładanie każdej pięciozłotówki do słoika, jedzenie mięsa raz w tygodniu, sprytne wykorzystanie resztek – te czynności wesprą domowy budżet. Poznajcie proste patenty na oszczędzanie w duchu zero waste.
- Ludzie i inspiracje
Forma Obfitości
W piekarniku można przygotować niemal wszystko – od zapiekanek, przez tarty, po eleganckie omlety – czas i wysiłek ograniczając do minimum. Wypróbujcie przepisy na pieczone dania z najnowszej książki Laury Osęki.
- Ludzie i inspiracje
Italia do zjedzenia
Do napisania książki zainspirował go komentarz na Facebooku. Bartek Kieżun opowiada nam o drodze, jaką przebył od pierwszej podróży do Toskanii, przez bloga, aż po książkę o… Portugalii.
- Kultura i wiedza
Ulubione książki kulinarno-podróżnicze KUKBUK-a
Podróż do Azji, a może powrót do lat dziecięcych? Pytamy członków redakcji KUKBUK-a o ich ulubione książki o kuchni i podróżach.
-
„Deserownik” – o słodkościach i nie tylko
Miodownik, sernik z miso i panna cotta, czyli co znajdziemy w najnowszej książce autorki bloga Kuchniokracja.
- Ludzie i inspiracje
Vanessa Lewis: Najważniejsze jest śniadanie
Dlaczego warto jak najwcześniej wpuszczać dzieci do kuchni oraz jak smakowite bywa podróżowanie, kiedy dzieci są naszymi przewodnikami opowiada autorka książki „Śniadanka z czterech stron świata”. Teraz żadna wymówka nie jest dobra, aby zrezygnować z pierwszego posiłku dnia.
- Kultura i wiedza
Na piknik i do pracy – lunche na wynos
Co zapakować do słoika lub pudełka, kiedy czeka nas cały dzień poza domem? Poznajcie przepisy na zdrowe i proste lunche.
- Kultura i wiedza
I ty możesz zostać cukiernikiem!
Od ciastek maślanych po tort kryształowy. Recenzja książki „Dziewczyny z wypiekami”
- Kultura i wiedza
Wszystkie naleśniki świata na Dzień Dziecka
Puszyste, treściwe czy cienkie jak papier? Na słono czy na słodko? Z ryżu czy z pszenicy? Przekonajcie się, jakie naleśniki jada się w krajach bliskich i dalekich. A potem znajdźcie swoje ulubione i zróbcie je razem z dziećmi!
- Kultura i wiedza
Renowacja mebli to nie czarna magia
Mamy dla was książkę, która sprawi, że papier ścierny, szpachelka i taker nie będą miały przed wami tajemnic!
- Ludzie i inspiracje
„Jedzenie w misce jest bardziej aromatyczne”. Dlaczego warto zrezygnować z talerza?
„Jedzenie z miski to mój najprostszy sposób na szczęście, którym chcę się podzielić”, pisze Laura Osęka w swojej książce „Miska szczęścia. Lokalnie, zdrowo, sezonowo”. I przekonuje, że miskę warto polubić nie tylko ze względów praktycznych, ale i naukowych. Sprawdźcie dlaczego!
- Ludzie i inspiracje
O książce „Smak kwiatów pomarańczy”
Według Michela Houellebecqa jedzenie długo było bardzo niedoceniane, a obecnie jest nieco przeceniane. Znajdziemy na to wiele dowodów, stoją one na półkach w księgarniach, w sklepach, wyświetlają się na portalach społecznościowych.
- Kultura i wiedza
Top wszech czasów – ulubione książki redakcji KUKBUK-a
Z okazji Światowego Dnia Książki przyjrzeliśmy się naszym biblioteczkom i wyłoniliśmy z nich tomy, bez których życie nie byłoby takie samo. Jakie książki kocha redakcja KUKBUK-a?
- Kultura i wiedza
Czy książki kucharskie mają datę ważności?
Co roku w Polsce wydaje się setki książek kulinarnych, na świecie można je liczyć w setkach tysięcy. Jak długi jest cykl życia pojedynczej książki? Czy istnieją pozycje ponadczasowe?
- Kultura i wiedza
Czas na przetwory – 5 książek o fermentacji, które musicie przeczytać
Fermentacja to naprawdę nieprzewidywalny proces. Istnieją jednak sposoby, by móc lepiej ją kontrolować – zobaczcie, z jakich książek dowiecie się o niej najwięcej!