Joshua Weissman – słynący z ciętego języka amerykański szef kuchni, który zamiłowanie do gotowania wyniósł z rodzinnego domu. Zaraz po ukończeniu szkoły średniej zdecydował, że swoją pasję zmieni w pełnoprawny zawód. I tak się stało. Jego kariera rozwijała się dynamicznie dzięki współpracy z najlepszymi finediningowymi restauracjami w środkowo-południowych Stanach Zjednoczonych, między innymi z Uchiko – wyróżnioną prestiżową Nagrodą Fundacji im. Jamesa Bearda. Po dekadzie zdobywania kulinarnych szlifów Weissman postanowił dzielić się swoją wiedzą w sieci – i była to niezwykle trafna decyzja (jego wizję gotowania posiłków ceni ponad 6 milionów obserwatorów na kanale YouTube). Dziś eksperckie porady Weissmana można znaleźć nie tylko w internecie, ale i w książce, która właśnie trafiła do polskich księgarń.
Tradycyjna kuchnia Ukrainy, czyli sielskie smaki Olii Hercules
Pełne smaków wspomnienia, intymne kulinarne rozmowy i różnorodność kuchni ukraińskiej – tym zachwyci was najnowsza książka Olii Hercules. „Sielskie smaki” przeniosą was w sam środek upalnego lata na wsi, pachnącej sianem i dojrzewającymi owocami.