Kukbuk
Kukbuk
przepisy ze szparagami, makaron z zielonymi szparagami i pistacjami

Szparagowa rozpusta. 5 pomysłów na szparagi

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Zgrabne i eleganckie, świetnie odnajdują się w każdej sytuacji. Na gofrze, w azjatyckiej sałatce z bok choy czy sauté – zawsze zachowują klasę. Szparagi wkraczają na salony!

Opublikowano: 19 Maja 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!

Co roku na wiosnę przyćmiewają swoim blaskiem inne warzywa. I dobrze! Sezon na szparagi trwa tak krótko, że nie ma co się zastanawiać – lepiej najeść się na zapas. Tym bardziej że zawierają dużo błonnika i kwasu foliowego, za to mają niewiele kalorii. Można więc bezkarnie usmażyć je na dużej ilości masła lub posypać solidną porcją parmezanu.

przepis na szparagi w azjatyckiej wersji

Bok choy z grzybami i imbirem >>

Do takiego stir-fry można wrzucić dowolną zieleninę, która zalega nam w lodówce: szpinak, nawet ten mrożony, mangold, fasolkę szparagową, groszek, szparagi, brukselkę czy brokuły.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!