![wyjątkowy deser ze szparagami i truskawkami](https://mediaconvert.kukbuk.pl/ddnumExjboJAoY_xzQFoQgZX2KT5oV3dpoe5dysjb2E/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDYtMDQv/QmlhJUM1JTgyeV9L/cm9saWsyX2ZvdC5f/Sm9hbm5hX09nb3Jl/a18yX3RpbmlmaWVk/LmpwZw.jpg)
Białe szparagi z truskawkami i panna cottą z brązowego masła
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- panna cotta z brązowego masła:
- mleko
- 300 ml
- cukier
- 45 g
- żelatyna
- 9 g
- palone masło
- 100 ml
- świetana 34%
- 150 ml
- szparagi:
- biała czekolada
- 250 g
- szparagi
- 25 sztuk
- śmietana 34%
- 500 ml
- sól
- szczypta
- mięta
- 6 listków (do dekoracji)
- truskawki:
- truskawki kaszubskie
- 500 g
- cukier
- 3 łyżeczki
- masło
- 25 g