![gofry drożdżowe, gofry belgijskie, gofry ze szparagami, szparagi na maśle, gofry na śniadanie, śniadanie, wytrawne śniadanie, weekendowe śniadanie, co na śniadanie, śniadanie na weekend, śniadanie dla dzieci](https://mediaconvert.kukbuk.pl/px3TZgvMAns1mlrXDLCRg9bn8IImv8N1KIuvRf31qsY/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDMtMTkv/Z29mcnlfemVfc3pw/YXJhZ2FtaTFfdGlu/aWZpZWQuanBn.jpg)
Gofry ze szparagami i parmezanem
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: śniadanie
- ciasto na gofry:
- mąka pszenna
- 350 g
- suche drożdże
- 7 g
- sól
- 1 łyżeczka
- soda oczyszczona
- 2 g
- mleko
- 600 ml
- masło
- 115 g
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- dodatkowo:
- szparagi
- 400 g
- masło
- 1-2 łyżki
- parmezan
- 50 g
- płatki migdałów
- 3 łyżki
- sól i pieprz