Wiosna to sezon na szparagi. Są wszędzie, w sklepach i na targach, a ich zielone i białe łodygi już z daleka przyciągają wzrok. Możemy je smażyć, piec i gotować, podawać samodzielnie lub jako dodatek. Przygotujemy z nich pyszną kremową zupę, a nawet sos. Doskonale smakują zrumienione na patelni z dodatkiem domowego masła i soli. Są składnikiem, który wprowadzi do potraw elegancję i nada im głębię. Wspaniale prezentują się na talerzu – stanowią ucztę nie tylko dla podniebienia, ale też dla oka. Poza niekwestionowanymi walorami kulinarnymi szparagi mają także korzystny wpływ na organizm. Zobaczcie, dlaczego warto jeść szparagi!
#ramięWramię – razem możemy więcej!
Z dnia na dzień lokalny biznes znalazł się w wyjątkowo trudnej sytuacji. Wierzymy, że wspólne działanie i wzajemne wsparcie mogą przynieść pozytywne efekty. Dlatego inicjujemy akcję #ramięWramię i zachęcamy do świadomych zakupów.