Kukbuk
Kukbuk
ramen rybny, domowy ramen, ramen z owocami morza, owoce morza, makaron ramen, rozgrzewająca zupa, zimowa zupa,

15 sposobów na ryby i owoce morza

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Ryba na wakacjach to klasyk – bez niej letni wypoczynek smakuje jakby mniej. Profanacja darów morza panierką nie wchodzi w grę. Sprawdźcie, jakie wspaniałe dania można wyczarować z ryb i morskich owoców.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: Maciek Niemojewski

Opublikowano: 9 Sierpnia 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Makrela pływa w chowderze, łosoś kąpie się w sosie bois boudran. Pstrąg wygrzewa się w towarzystwie cukinii i marchwi, za to krewetki skryły się w papilotach. Kto na grillu? Tym razem halibut! Ryby w lecie mogą wszystko! W pełnym słońcu zawiązują się międzynarodowe romanse – makaron soba z doradą, czy kalmary i małże w trójkącie z ramenem – każda para daje radę. Pora na rybę!

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!