Kukbuk
Kukbuk
łosoś smażony, filet z łososia, łosoś z sosem, szybki obiad, prosty obiad, jak przygotować łososia, co do łososia, dodatki od ryby

Łosoś z sosem bois boudran

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
świeży łosoś
4 filety
świeży koperek
1 pęczek
natka pietruszki
1/3 pęczka
szczypiorek
1/3 pęczka
szalotka
1 sztuka
ketchup
3 łyżki
czerwony ocet winny
1 łyżka
tabasco
kilka kropli
neutralny olej
2 łyżki
oliwa
1 łyżka
sól i pieprz
do smaku

Przepis: Tomek Zielke


Stylizacja: Magdalena Olszewska


Zdjęcie: Maciej Niemojewski


Ceramika: PoPo Ceramics

krok 1

Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. 

krok 2

Z łososia zdejmujemy skórę, osuszamy i smażymy na odrobinie oliwy, aż będzie rumiany z zewnątrz i różowy w środku. 

Podajemy z sosem.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!