Kukbuk
Kukbuk
jarskie burgery z tuńczyka

Kanapka z burgerem z tuńczyka

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
tuńczyk
1 kawałek
chili
1 cm
szalotka
2 sztuki
kolendra
2 łyżki
sos sojowy
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
pieprz
do smaku
tahini
2 łyżki
jajko "zerówka"
2 sztuki
mąka ryżowa
2 łyżki
olej sezamowy
2 łyżki

Tuńczyka kroimy bardzo drobno, papryczkę chili, szalotki i natkę kolendry siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodajemy więcej mąki. Wyrabiamy chwilę rękami i odstawiamy do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły. Z gotowej masy formujemy dwa kotlety. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy z obu stron. Suszymy delikatnie na ręczniku papierowym. Podajemy w bułce, z ulubionymi dodatkami.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!