Kukbuk
Kukbuk
Przegrzebki z salsa z mango i rabarbaru (fot. Kasia Stadejek)

Przegrzebki z salsą z mango i rabarbaru

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
salsa:
mango
1/2 sztuki
czerwona cebula
1/2 sztuki
truskawki
2 sztuki
rabarbar
2-3 centymetrowy kawałek
papryczka chili
1 centymetrowy kawałek
olej rzepakowy
2 łyżki
sok z rabarbaru
2 łyzki
sól
do smaku
pieprz
do smaku
dodatkowo:
przegrzebki
6 sztuk
sól
do smaku
sok z cytryny
z 1/4 sztuki

Przepisy i przygotowanie potraw: Tomasz Zielke


Zdjęcia: Kasia Stadejek


Stylizacja: Kaja Werbanowska, Marcin Lewandowski, Michał Niemojewski

krok 1

Mango, cebulę, truskawki, rabarbar i papryczkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy. Skrapiamy olejem, sokiem z rabarbaru, doprawiamy solą i pieprzem.

krok 2

Przegrzebki solimy i krótko grillujemy lub smażymy na mocnym ogniu. Skrapiamy sokiem z cytryny i wykładamy na salsę.

Sprawdź również:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk