Przepisy i przygotowanie potraw: Tomasz Zielke
Zdjęcia: Kasia Stadejek
Stylizacja: Kaja Werbanowska, Marcin Lewandowski, Michał Niemojewski
krok 1
Mango, cebulę, truskawki, rabarbar i papryczkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy. Skrapiamy olejem, sokiem z rabarbaru, doprawiamy solą i pieprzem.
krok 2
Przegrzebki solimy i krótko grillujemy lub smażymy na mocnym ogniu. Skrapiamy sokiem z cytryny i wykładamy na salsę.
Zgrabne i eleganckie, świetnie odnajdują się w każdej sytuacji. Na gofrze, w azjatyckiej sałatce czy sauté – szparagi możemy jeść na okrągło. Rozpocznijcie szparagową rozpustę!
Dla sceptyków, nieprzekonanych i tych, którym niestraszne kulinarne wyzwania – sprawdźcie najlepsze sposoby na przyrządzenie szpinaku.
Wiosną por z jego charakterystycznym smakiem nie ma sobie równych. Czy w zupie, czy w wytrawnych ciasteczkach – solidna porcja tego warzywa gwarantuje niebanalne doznania smakowe. Wypróbujcie nasze przepisy na sezonowe dania z porów!