Kapusta to podstawa wielu potraw: nie przyrządzimy bez niej ani wigilijnych pierogów, ani tradycyjnych gołąbków. Kusząca jest także wizja kolacji z sałatką z kapusty i pieczonej brukselki w roli głównej, nie wspominając o naszych ulubionych kiszonkach. To przecież produkty, których właściwości odżywcze i lecznicze są nieocenione! Podnoszą odporność, przyspieszają regenerację, korzystnie wpływają na włosy, skórę i paznokcie, a nawet leczą kaca. Właśnie zaczyna się sezon na kapustę. Dlatego podpowiadamy wam, co warto z niej przyrządzić!
Właściwości kiszonej kapusty i soku z kiszonej kapusty
Kapusty kiszonej nigdy dość! Ma moc prozdrowotnych właściwości, a do tego jest pyszna i sprawdza się w wielu wyśmienitych potrawach. Podpowiadamy, dlaczego warto ją jeść i czemu należy pić sok z kiszonej kapusty.