![Przepis na zapiekaną kapustę z sosem pomidorowym i parmezanem (fot. Ula Demczuk)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/x4fs3iOs_VBDFeKmJNq0zvecpHQ2BNaieqwOYposShE/fill/1418/1682/fp:0.53:0.97/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDEtMjcv/d3N0YXpraV9rYXB1/c3RhMl90aW5pZmll/ZC5qcGc.jpg)
Zapiekane wstążki z kapusty z sosem pomidorowo-paprykowym
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- papryka ramiro
- 4 sztuki
- oliwa
- 1 łyżka + do skropienia
- szalotka
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- kumin
- 1/2 łyżeczki
- słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
- passata pomidorowa
- 400 ml
- sól
- do smaku
- mielony pieprz
- do smaku
- kapusta włoska
- 1 sztuka
- starty pecorino
- 50 g