Sezon na
śliwki
Jesienią godnie zastępuje truskawki, morele czy jagody, a dzięki jej słodyczy łatwiej znieść kapryśną pogodę. Śliwka idealnie nada się do obiadów na słodko oraz apetycznych deserów. Lubi się z cynamonem i orzechami, a po upieczeniu kusi wyjątkowym aromatem.

Brownie „śliwka w czekoladzie”
śliwki / czekolada / deser

Knedle śliwkowe z kremem waniliowym i paloną bułką tartą
ziemniaki / śliwki / kluski

Drożdżówki ze śliwkami i z kruszonką orzechową
orzechy / śliwki / ciasto drożdżowe

Dutch baby z konfiturą z palonej śliwki
przetwory / śliwki / omlet

Tarta ze śliwkami
śliwki / tarta / deser

Tarteletka ze śliwką
śliwki / deser / kruche ciasto

Wegański bigos ze śliwkami
kapusta kiszona / śliwki / święta

Mocno śliwkowy kompot bez dodatku cukru
przetwory / śliwki / napój

Kompot ze świeżych śliwek
przetwory / śliwki / napój
Reklama

















