Sezon na
grzyby
Ich zbieranie to sport narodowy, a zapach jest kwintesencją jesieni. Zawierają potężny ładunek umami, który czyni cuda w mięsnych sosach i wegetariańskich bulionach. Niektóre smakują migdałami, inne mięsem, anyżkiem lub owocami morza – wszystkie najlepiej czują się w towarzystwie śmietany, czosnku i leśnych ziół.
Bavette z pieczonymi grzybami w czerwonym pesto z sałatką z ogórka
pesto / grzyby / makarony
Fraszynki warmińskie
grzyby / kuchnia polska / mięso
Chrupiące boczniaki z ketchupem o smaku grzanego wina
grzyby / boczniaki / wino
Ravioli z nadzieniem z prawdziwków w pomidorowym consommé z lubczykową oliwą
grzyby / obiad / pomidory
Jajecznica na chałce z grzybami
grzyby / jajka / śniadanie
Jogurt wędzony, z chlebkiem naan, jajkami, kurkami i pikantnym olejem
jajka / jogurt / kurki
Marynowane kurki
kurki / wegańskie / przetwory
Wywar z koźlaków z pierogami z nadzieniem z kaszy gryczanej
kasza gryczana / grzyby / zupa
Kacza pierś na paście z maślaków i pieczarek
kaczka / grzyby / brokuły
Reklama