Sezon na
jabłka
Mała kulka, a tyle znaczeń. Rumiane, dzikie, kwaśne – jabłko to bohater polskiego folkloru i babcinej kuchni. Jest podstawowym owocem w naszej szerokości geograficznej, a jedzone raz dziennie naprawdę ma moc ochrony przed chorobami. Najlepiej na surowo, ale jak tu oprzeć się szarlotce?
Szarlotka z bezą włoską
beza / ciasto / jabłka
Tarta z jabłkami
kruche ciasto / jabłka / karmel
Racuchy z jabłkami i malinami
deser / jabłka / maliny
Chłodnik z ogórka i jabłka
zupa / ogórek / jabłka
Surówka z pora, marchewki i jabłka ze śmietaną i z majonezem
surówka / por / jabłka
Karczochy z ricottą, ziemniakami i jabłkami w cieście
ziemniaki / karczochy / kuchnia włoska
Napój z octem jabłkowym i cynamonem
cynamon / jabłka / napój
Kompot z suszonych śliwek z jabłkami
śliwki / jabłka / przetwory
Jabłka pieczone w całości wypełnione kremem sernikowym i karmelem
deser / jabłka / karmel
Reklama