Sezon na
brukselkę
Dzieci na nią wybrzydzają, dorośli zapominają o jej walorach i wybierają tęższe kapuściane głowy. Tymczasem brukselka, jeśli się jej nie rozgotuje, ma subtelny, orzechowy smak i fantastycznie prezentuje się na obiadowym talerzu.
Sałatka z pieczonych warzyw z jarmużem i fetą
brukselka / warzywa / dynia
Okonomiyaki z batatami i brukselką
brukselka / bataty / kuchnia japońska
Marchewkowe gnocchi z pecorino romano, gotowaną brukselką, palonym masłem i szałwią
kuchnia włoska / brukselka / marchewka
Kimchi z brukselki
brukselka / azja / kiszonki
Pieczony seler z brukselką, ziemniakami i sosem z parmezanem
brukselka / seler / ziemniaki
Grillowany stek z antrykotu z paloną brukselką
stek / brukselka / szybkie
Pieczone uda kaczki z koreańskim sosem i brukselką
brukselka / dla dzieci
Reklama