Kukbuk
Kukbuk
10 przepisów na dania z grzybami (fot. Maciek Niemojewski)

10 przepisów na sezon grzybowy

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Przełom września i października to najlepszy czas na grzybobranie. W lasach pojawiają się opieńki, a borowiki i podgrzybki prezentują się w pełnej krasie. Podpowiadamy, co zrobić z koszem pełnym grzybów.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: Maciek Niemojewski

Opublikowano: 26 Września 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Policzki wciąż są zaróżowione po rześkim poranku w lesie, hormony szczęścia buzują, wykarmione kolejnymi zdobyczami. Z dumą wpatrujemy się w grzyby rozłożone na kuchennym stole. Właśnie teraz najlepiej smakują długo wyczekiwane łagodne kanie, szlachetne borowiki czy aromatyczne maślaki, idealne do marynowania. Jesienne wyprawy do lasu przyprawiają o prawdziwy zawrót głowy i zachęcają do kulinarnych eksperymentów.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka