![Pieczony rostbef z puddingiem Yorkshire i sosem grzybowym sokołów, przepis Michał Toczyłowski](https://mediaconvert.kukbuk.pl/XvKJXdAwsUnJ-b4u-LFpdvqIQ33EJtvIqELjUXUdnWk/fill/1418/1682/fp:0.64:0.62/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTEtMjAv/U29rbyVDNSU4MiVD/MyVCM3cwMjQ4X3Mu/X3RpbmlmaWVkLmpw/Zw.jpg)
Pieczony rostbef z puddingiem Yorkshire i sosem grzybowym
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- ROSTBEF:
- rostbef Uczta Qulinarna Sokołów
- 1 sztuka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- tymianek
- garść
- rozmaryn
- garść
- olej
- 50 ml
- SOS GRZYBOWY:
- pieczarki
- 500 g
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- masło
- 1 łyżka
- tymianek
- 2 gałązki
- wytrawne białe wino
- 100 ml
- bulion warzywny
- 100 ml
- suszony borowik
- 2 sztuki
- śmetanka 30%
- 50 ml
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- PUDDING YORKSHIRE:
- jajko "zerówka"
- 4 sztuki
- mleko
- 200 ml
- mąka
- 170 g
- sól
- szczypta
- olej słonecznikowy
- 500 ml