![Risotto z grzybami, natką pietruszki, tartym serem (fot. Kaja Werbanowska)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/HY6uPZQoBrtGG_H7VF-fsHcVEgKpqFu6al_UgoAwG_w/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDktMjQv/a2FqYV9rdWtidWsw/OTkwX2tvcGlhLmpw/Zw.jpg)
Risotto z grzybami
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- oliwa
- 1 łyżka
- ryż arborio
- 1 szklanka
- cebula
- 1 sztuka
- wytrawne białe wino
- 250 ml
- bulion grzybowy
- 1 litr
- ulubione grzyby
- 500 g
- masło
- 5 łyżek
- sól morska
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- starty ser pecorino
- 5 łyżek
- natka pietruszki
- do posypania