![Talerz risotto z kurkami, parmezan (fot. Angela Matlak)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/CmsH57uytl1Slx8WRibRsoKykpnVlVSsTx2df9koMRU/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDctMTYv/S1VSS0lfcmlzb3R0/bzJfQS5NYXRsYWsu/anBn.jpg)
Risotto z kurkami
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- kurki
- 200 g
- sól morska
- do smaku
- cebula
- 1 sztuka
- masło
- 4 łyżki
- rozmaryn
- 1 gałązka
- cukinia
- 1 sztuka
- pieprz świeżo mielony
- do smaku
- ryż do risotta
- 200 g
- wytrawne białe wino
- 70 ml
- domowy bulion warzywny
- 750 ml
- parmezan
- 4 łyżki
- natka pietruszki
- 2 łyżeczki