Kukbuk
Kukbuk
Przepis na straciatellę z kurkami i bobem (fot.Michał Lichtański / Mili.studio)

Straciatella z kurkami i bobem

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 40 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
kurki
200 g
bób
100 g
oliwa
80 ml
masło
80 g
czosnek
5 ząbków
straciatella z krowiego mleka
100 g
sól
do smaku
pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Agata Zięba / Bibenda 


Zdjęcie: Michał Lichtański / Mili.studio

krok 1

Kurki oczyszczamy. Bób gotujemy we wrzątku, a następnie obieramy z łupinek.

krok 2

Oczyszczone kurki smażymy na oliwie do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy masło, posiekany czosnek i smażymy na małym ogniu około minuty. Następnie dorzucamy bób. Doprawiamy solą i pieprzem. 

krok 3

Grzyby z bobem wykładamy na talerze. Na wierzch wykładamy kremową straciatellę.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka