9 przepisów z kurkami
Grzyby, na które nie trzeba czekać do jesieni? W lipcu najlepsze są kurki! Podpowiadamy, jak je czyścić i jak najlepiej wydobyć ich subtelny smak.
Przepis i przygotowanie: Agata Zięba / Bibenda
Zdjęcie: Michał Lichtański / Mili.studio
krok 1
Kurki oczyszczamy. Bób gotujemy we wrzątku, a następnie obieramy z łupinek.
krok 2
Oczyszczone kurki smażymy na oliwie do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy masło, posiekany czosnek i smażymy na małym ogniu około minuty. Następnie dorzucamy bób. Doprawiamy solą i pieprzem.
krok 3
Grzyby z bobem wykładamy na talerze. Na wierzch wykładamy kremową straciatellę.
Grzyby, na które nie trzeba czekać do jesieni? W lipcu najlepsze są kurki! Podpowiadamy, jak je czyścić i jak najlepiej wydobyć ich subtelny smak.
Czas na bób - przepisy z tym warzywem dają ogrom możliwości! Zaopatrzcie się zatem w paczkę lub dwie i nie zwlekajcie dłużej – sposobów na jego przyrządzenie jest naprawdę wiele.
Po miesiącach oczekiwania wreszcie nadeszło lato! A wraz z nim ogromny wybór sezonowych warzyw i owoców, które kuszą zapachami i cieszą oczy kolorami. Podpowiadamy, jakie dania z nich przygotować.
Grzyby, na które nie trzeba czekać do jesieni? W lipcu najlepsze są kurki! Podpowiadamy, jak je czyścić i jak najlepiej wydobyć ich subtelny smak.
Czas na bób - przepisy z tym warzywem dają ogrom możliwości! Zaopatrzcie się zatem w paczkę lub dwie i nie zwlekajcie dłużej – sposobów na jego przyrządzenie jest naprawdę wiele.
Po miesiącach oczekiwania wreszcie nadeszło lato! A wraz z nim ogromny wybór sezonowych warzyw i owoców, które kuszą zapachami i cieszą oczy kolorami. Podpowiadamy, jakie dania z nich przygotować.