Kukbuk
Kukbuk
Bób gotowany i wyłuskany i świeży

Bób – jedzcie zanim zniknie!

Dodaj do 'Przeczytaj później'

To ostatni dzwonek, żeby zaopatrzyć się w torebkę bobu. Albo dwie. Zanim jeden z naszych ulubionych strączków zniknie z bazarków i targowisk sprawdźcie co pysznego można z niego przyrządzić.

Tekst: redakcja

Zdjęcie główne: Dinnershow.studio


Stylizacja: Małgorzata Białobrzycka

Opublikowano: 25 Lipca 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!

Ze strąka bobu można wyłuskać wiele pomysłów – na dania inspirowane kuchnią włoską, arabską, hinduską, a nawet japońską. Zielone nasiono będzie w nich nie tylko kolorystycznym akcentem, lecz także ciekawym dodatkiem smakowym.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!