Kukbuk
Kukbuk

Czekoladowe ciastka z bobu

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 45 minut
typ diety: fit
typ posiłku: deser
bób
500 g
cukier kokosowy
1/3 szklanki
jajko
1 sztuka
proszek do pieczenia
½ łyżeczki
karob lub kakao
2 łyżki
mleko kokosowe lub zwykłe
½ szklanki
mąka gryczana
2 łyżki
czekolada deserowa
50 g
wyłuskane orzechy włoskie
1/3 szklanki

Przepis i zdjęcie: Anna Szewczak

krok 1

Bób gotujemy do miękkości, następnie obieramy z łupinek. Orzechy i czekoladę siekamy.

krok 2

Obrany bób wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki oprócz orzechów i czekolady. Blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy posiekane czekoladę i orzechy. Mieszamy.

krok 3

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na niego porcje ciasta – formujemy z nich okrągłe ciastka. Pieczemy około 20 minut.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka