![Falafele z bobu i ciecierzycy z domowym
podpłomykiem, pestkami granatu i tahiną (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/KRBiIvYDvNXTImOb-CLpkVencqXhGiJb_33pC_bPrpg/fill/1418/1682/fp:0.51:0.49/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDctMjUv/MzA3QTgyNjlfSWlW/TTN3SV90aW5pZmll/ZC5qcGc.jpg)
Falafele z bobu i ciecierzycy
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- ugotowany i obrany bób
- 100 g
- suszona ciecierzyca
- 300 g
- kolendra
- 1⁄2 pęczka
- natka pietruszki
- 1⁄2 pęczka
- cebula
- 1⁄2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- sól i pieprz
- do smaku
- mąka pszenna
- 200 g
- woda
- 90 ml
- oliwa
- 20 ml
- olej
- 500 ml
- jogurt naturalny
- 200 ml
- tahina
- 80 g
- sok z cytryny i miód
- do smaku
- sałata
- kilka liści
- granat
- 1 sztuka