Kukbuk
Kukbuk

Pasta z bobu i orzechów włoskich

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 25 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
bób
250 g
orzechy włoskie łuskane
1 garść
oliwa
3 łyżki
świeża bazylia
1 garść
sok z cytryny
½ łyżeczki
pieprz
do smaku
sól
do smaku

Przepis i zdjęcie: Anna Szewczak

Krok 1

Bób gotujemy w osolonej wody do miękkości. Następnie odcedzamy i studzimy.  

Krok 2

Orzechy włoskie zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na chwilę, a następnie odcedzamy. Bób w łupinach blendujemy razem z orzechami, sokiem z cytryny, bazylią i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka