Chrupiące boczniaki z ketchupem o smaku grzanego wina
czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: goście idą
- Ketchup:
- czerwona cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 1 ząbek
- olej
- do smażenia
- seler naciowy
- 1 łodyga
- pomidorki cherry
- 500 g
- koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka
- wytrawne czerwone wino
- 1 kieliszek
- przyprawa do piernika
- 1 łyżka
- ocet winny czerwony
- 1 łyżka
- sos worcester
- 1 łyżeczka
- sól
- do smaku
- Boczniaki:
- białka jajka „zerówki”
- 2 sztuki
- żółtko jajka „zerówki”
- 1 sztuki
- mleczko kokosowe
- 2 łyżki
- mąka pszenna
- 1 szklanka
- boczniaki
- 10 sztuk
- olej
- 2 łyżki