![Zupa grzybowa z koźlaków z pierogami z kaszy gryczanej (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/TQUGqUY6GJCAX3GA_HobEfa4uJRc3UrvVk7dW6VP2S0/fill/1418/1682/fp:0.48:0.46/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMjYv/d2l0dF9ncnp5Ynkx/MTM2My5qcGc.jpg)
Wywar z koźlaków z pierogami z nadzieniem z kaszy gryczanej
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Wywar:
- marchewka
- 1 sztuka
- cebula
- 100 g
- koźlaki
- 400 g
- olej
- 1 łyżka
- świeży lubczyk
- 3 g
- sól
- do smaku
- Farsz:
- olej
- do smażenia
- cebula
- 100 g
- koźlaki
- 100 g
- sól
- do smaku
- ugotowana palona kasza gryczana
- 100 g
- ser koryciński
- 100 g
- Pierogi:
- mąka pszenna
- 150 g
- masło
- 12 g
- sól
- do gotowania