Sezon na
 grzyby
Ich zbieranie to sport narodowy, a zapach jest kwintesencją jesieni. Zawierają potężny ładunek umami, który czyni cuda w mięsnych sosach i wegetariańskich bulionach. Niektóre smakują migdałami, inne mięsem, anyżkiem lub owocami morza – wszystkie najlepiej czują się w towarzystwie śmietany, czosnku i leśnych ziół.
 - Bavette z pieczonymi grzybami w czerwonym pesto z sałatką z ogórka- makarony / grzyby / pesto 
 - Fraszynki warmińskie- grzyby / mięso / kuchnia polska 
 - Chrupiące boczniaki z ketchupem o smaku grzanego wina- grzyby / wino / boczniaki 
 - Ravioli z nadzieniem z prawdziwków w pomidorowym consommé z lubczykową oliwą- pomidory / grzyby / obiad 
 - Jajecznica na chałce z grzybami- grzyby / śniadanie / jajka 
 - Jogurt wędzony, z chlebkiem naan, jajkami, kurkami i pikantnym olejem- jajka / kurki / jogurt 
 - Marynowane kurki- przetwory / kurki / wegańskie 
 - Wywar z koźlaków z pierogami z nadzieniem z kaszy gryczanej- grzyby / zupa / kasza gryczana 
 - Kacza pierś na paście z maślaków i pieczarek- grzyby / brokuły / kaczka 
  Reklama

















