Wśród najlepszych KUKBUK-owych przepisów 2019 roku znalazły się pozycje, które na stałe zagościły już w naszych jadłospisach. Wegetariański ramen, dyniowy humus, burger z kalafiora, sernik z palonym masłem czy korzenne ciasto dyniowe to tylko niektóre z nich. Zacznijcie nowy rok tym, co w ubiegłym przyniosło wam najwięcej przyjemności!

Najlepsze przepisy 2019 roku
Sprawdzamy, jakie przepisy podbiły wasze serca i podniebienia w 2019 roku. Oto 20 potraw, które uznaliście za najsmaczniejsze i przygotowywaliście najczęściej!
Tekst: redakcja
Zdjęcie główne: Martyna Cybuch

Ciasto dyniowe
Pyszne, wilgotne ciasto dyniowe z kremem na bazie serka mascarpone to prawdziwie słodka przyjemność.

Spaghetti ze szparagami i pistacjami
Wyjątkowo prosty przepis na pyszną pastę w 20 minut! Sprawdź przepis na spaghetti ze szparagami i pistacjami!

Ramen wegetariański
Tradycyjnie ramen przygotowywany jest na bazie mięsnego bulionu. Ale czemu wegetarianie mieliby sobie odmówić takiej radości? Sprawdź przepis na wegetariański ramen!

Humus z dyni z pieczonymi marchewkami
Ten kremowy humus z dyni to idealne połączenie rosnących w Polsce warzyw z klimatem Lewantu.

Frytki z cukinii w parmezanowej skorupce
Frytki z cukinii to idealny dodatek do dań albo przekąska na przyjęcie czy wieczór filmowy. Najlepiej smakują z prostym sosem jogurtowym.

Chrupiące naleśniki z twarogiem śmietankowym
Konfitura porzeczkowa doskonale przełamie słodycz naleśników oraz śmietankowego twarogu.

Sernik z palonym masłem
To ciasto to prawdziwy hit! Jest ono najpopularniejszym KUKBUK-owym sernikiem, podbiło nasze serca i podniebienia. SPrawdź przepis na sernik z palonym masłem!

Carpaccio z buraka
Świeży szpinak, burak, dojrzewający ser i pomarańcza. Carpaccio z buraka jest proste, szybkie w przygotowaniu i zjawiskowe. Idealna propozycja na przyjęcie lub upalne dni.

Frittata z kalafiorem i szafranem
Zapiekany obiad na chłodne dni, czyli połączenie kalafiora, szpinaku i szafranu. Zobacz naszą frittatę z kalafiorem!

Korzenne ciasto dyniowe
Wilgotne, aromatyczne ciasto korzenne z dynią to hit nie tylko jesieni.

Francuska zupa cebulowa
Klasyczna pozycja kuchni francuskiej. Aromatyczna, słodko-ostra zupa cebulowa z bagietką i serem gruyère.

Tort kutia
Kutię można przygotować tradycyjnie z pszenicą lub makaronem. My jednak polecamy wykorzystać ją do tortu. Zobacz naszą propozycję tortu kutii!

Ciasteczka z orzechami włoskimi
Klasyczne, chrupiące ciasteczka z orzechami to doskonała codzienna, słodka przegryzka.

Fettuccine alla papalina
Fettuccine alla papalina to danie bardzo podobne do makaronu carbonara, ale w przepisie używa się dodatkowo śmietanki.

Pankejki z gruszkami i kremem mascarpone
Śniadanie idealne. Lekkie amerykańskie naleśniki w wersji na maślance, podawane z karmelizowanymi gruszkami i kremem na bazie mascarpone. Sprawdź przepis na pancake z gruszkami!

Chlebek elficki
Chlebek bakaliowy czyli magiczne ciasto elfickie zawiera tak dużą porcję suszonych owoców i orzechów, że może z łatwością służyć jako zwykły posiłek.

Kotleciki z kalafiora w migdałach
To danie świetnie smakuje i na zimno, i na ciepło. Świetna propozycja na drugie śniadanie. Zobacz przepis na kotleciki z kalafiora!

Gnocchi dyniowe
Sycące włoskie gnocchi w sezonowym wydaniu. Dyniowe gnocci dzięki karmelizowanej gruszce klasyczne danie nabierze charakteru i zaspokoi nawet największy głód.

Burgery z kalafiora z majonezem miso
Kalafior w chrupiącej panierce to pyszna alternatywa dla burgerów i kotletów mięsnych. Ten wegański burger z kalafiora idealnie sprawdzi się z majonezem z miso.

Kalmary nadziewane czarną soczewicą z sosem puttanesca
Soczyste owoce morza w neapolitańskim sosie to fantastyczny pomysł na szczególą okazję, a przygotowanie kalmarów zajmie niewiele ponad pół godziny.
Chcemy wiedzieć co lubisz
Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?