![Dyniowe gnocchi z orzechami, karmelizowaną gruszką i kruszonym serem pleśniowym (fot. Martyna Cybuch)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/LoTNEOUZs40JMXin3_lkzMYelHB2-cvw0wr_ZEIvsAg/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMTAtMTYv/RFNDMDY3MzBfdGlu/aWZpZWQuanBn.jpg)
Gnocchi dyniowe
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- GNOCCHI DYNIOWE:
- purée z dyni
- 300 g
- ziemniaki
- 300 g
- jajko "zerówka"
- 2 sztuki
- mąka ziemniaczana
- 50 g
- mąka pszenna
- 100 g + do podsypania
- sól
- do smaku i do gotowania
- KARMELIZOWANA GRUSZKA:
- gruszka
- 1 sztuka
- miód
- 2 łyżki
- MASŁO TYMIANKOWE:
- masło
- 40 g
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
- tymianek
- 1 gałązka
- DO PODANIA:
- prażone orzechy włoskie
- garść
- ser z niebieską pleśnią
- 40 g