Sezon na
brukselkę
Dzieci na nią wybrzydzają, dorośli zapominają o jej walorach i wybierają tęższe kapuściane głowy. Tymczasem brukselka, jeśli się jej nie rozgotuje, ma subtelny, orzechowy smak i fantastycznie prezentuje się na obiadowym talerzu.

Sałatka z pieczonych warzyw z jarmużem i fetą
dynia / brukselka / warzywa

Okonomiyaki z batatami i brukselką
brukselka / bataty / kuchnia japońska

Marchewkowe gnocchi z pecorino romano, gotowaną brukselką, palonym masłem i szałwią
brukselka / marchewka / kuchnia włoska

Kimchi z brukselki
brukselka / kiszonki / azja

Pieczony seler z brukselką, ziemniakami i sosem z parmezanem
ziemniaki / seler / brukselka

Grillowany stek z antrykotu z paloną brukselką
szybkie / brukselka / grill

Pieczone uda kaczki z koreańskim sosem i brukselką
dla dzieci / brukselka
Reklama















