![Marchewkowe gnocchi z pecorino romano, gotowaną brukselką, palonym masłem i szałwią. Westwing (for. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/M5oaew-PuWupmEl0BaP-poFgdFySwTwZLmsld4wxzVk/fill/1418/1682/fp:0.38:0.34/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDUtMTQv/d2VzdHdpbmdfa3Vr/YnVrODU2Mi5qcGc.jpg)
Marchewkowe gnocchi z pecorino romano, gotowaną brukselką, palonym masłem i szałwią
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- Gnocchi:
- ziemniaki
- 3 sztuki
- marchew
- 3 sztuki
- sól
- ½ łyżeczki + 1 łyżeczka do gotowania
- mąka pszenna
- 200 g + do podsypania
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- Brukselka:
- brukselka
- 200 g
- sól
- 1 łyżeczka
- masło
- 1 łyżka
- Palone masło:
- masło
- 100 g
- sól
- ½ łyżeczki
- czosnek
- 1 ząbek
- świeża szałwia
- kilka listków
- Dodatkowo:
- pecorino romano
- 20 g
- świeża szałwia
- do podania