![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/DH6Hh3MZRUpd5SkI6E4Lt9f-R3xHWKgc0_NCli823g8/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMTAtMjEv/ZWxlY3Ryb2x1eDA4/MjNfMi5qcGc.jpg)
Sałatka z pieczonych warzyw z jarmużem i fetą
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- dynia hokkaido
- 500 g
- marchewka
- 2 sztuki
- pietruszka
- 1 sztuka
- czerwona cebula
- 2 małe sztuki
- burak
- 1 sztuka
- brukselka
- 150 g
- olej roślinny
- 20 ml
- sól
- 1 łyżeczka
- czarny pieprz
- ½ łyżeczki
- oregano
- ⅓ łyżeczki
- pestki dyni
- 20 g
- słonecznik
- 20 g
- jarmuż
- 100 g
- granat
- ½ sztuki
- feta
- 50 g
- Sos:
- czosnek
- 1 ząbek
- oliwa
- 40 ml
- musztarda diżońska
- 15 g
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- miód
- 1 łyżka
- woda
- 20 ml