Jak zrobić surówkę z pora?
To wyraziste w smaku, a przy tym wdzięczne warzywo znakomicie odnajduje się w połączeniu z wieloma rozmaitymi składnikami. W surówkach świetnie komponuje się przede wszystkim z innymi warzywami i z owocami. Surówkę z poramożna przygotować z marchewką, jabłkiem, ogórkiem kiszonym, kapustą, groszkiem, kukurydzą, papryką, cukinią czy selerem, a także z innymi dodatkami, na przykład z jajkiem i majonezem. W wersji fit można przyrządzić surówkę z samego pora.
Surówka z pora jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu. Wystarczy go umyć i pokroić w cienkie plasterki, a następnie połączyć w misce z pokrojonymi lub startymi na tarce dodatkami. Surówkę można podać z lekkim dressingiem, sosem na bazie majonezu albo po prostu skropić cytryną i doprawić solą i pieprzem. Poniżej znajdziecie nasze ulubione przepisy na surówkę z pora!