Kukbuk
Kukbuk
przepisy ze szparagami, makaron z zielonymi szparagami i pistacjami

18 pomysłów na szparagi

Zgrabne i eleganckie, świetnie odnajdują się w każdej sytuacji. Na gofrze, w azjatyckiej sałatce czy sauté – szparagi możemy jeść na okrągło. Rozpocznijcie szparagową rozpustę!

Na lunch do pracy idealnie sprawdzą się bataty. Gotują się szybko, a do tego są smaczne i zdrowe. Co z nich przygotować (il. Marcin Lewandowski)

Na lunch: przepisy z batatem

Bataty polewamy oliwą, posypujemy solą i pieczemy – oto nasza baza. Podpowiadamy jak przygotować z nich prosty i szybki lunch do pracy.

Dania z rzodkiewkami – najlepsze przepisy (fot. Paulina Czyżewska)

20 pomysłów na rzodkiewkę

Choć można ją kupić przez cały rok, rzodkiewka najlepiej smakuje na wiosnę. Idealna na kanapki i do sałatek, sprawdzi się też jako przekąska w czasie pracy czy składnik dania głównego.

KUKBUK - Beata Śniechowska v2

49.00 zł

Darmowa dostawa z kodem "BEATA"!

Nasze cykle

Ale Meksyk! Grillowana kukurydza (fot. Maciek Niemojewski)
cykl

Na grilla!


Najwyższa pora na dania z grilla! Kochamy grillować, nie tylko mięso, ale także warzywa, a nawet owoce. Przyłączycie się?

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: "Nie każdą restaurację muszę nagrywać" - rozmowa z Maciejem Blatkiewiczem ("Maciej Je")

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk