Kukbuk
Kukbuk
cykl

KUKBUK.pl na weekend


W weekend poprzedzający Dzień Kobiet pragniemy docenić pracę, wyjątkowe zdolności i zaangażowanie społeczne szefowych kuchni, które odmieniły oblicze kulinarnego świata. Wyruszamy także w podróż po sklepach polskich rzemieślniczek w poszukiwaniu idealnego prezentu oraz czytamy książki i oglądamy filmy poświęcone kobietom i feminizmowi.

Do czego użyć fety?

Lekko pikantna, słona i niezwykle krucha – feta jest jednym z symboli greckiej kuchni. Choć zwykle podaje się ją na zimno, równie wybornie smakuje zapiekana. I to nie tylko z pomidorami. Do czego dodać fetę?

Sklepy ekologiczne - Warszawa. Zestawienie.

Gdzie w Warszawie kupić zdrową żywność?

Bio, eko i lokalnie – oto 15 stołecznych sklepów ze zdrową żywnością, które trzeba znać.

Marcello Warszawa (fot. Arkadiusz Budkiewicz)

10 nowych restauracji z jedzeniem na wynos w Warszawie

Mimo trudnej pandemicznej sytuacji zakasali rękawy, gotują i karmią mieszkańców stolicy – oto 10 nowych adresów na kulinarnej mapie Warszawy, skąd warto zamówić jedzenie.

Przepisy sezonowe

Dieta Sirtuinowa
zobacz inne cykle

Sirtuiny w praktyce

Czym są sirtuiny? Gdzie ich szukać? I na czym właściwie polega fenomen sirtfood? W naszym cyklu odpowiadamy na każde pytanie i rozwiewamy wszelkie wątpliwości. Wraz z dietetykiem rozmawiamy o tym, jak wygląda w praktyce jedna z popularniejszych obecnie diet. Sprawdźcie, co jeść na diecie sirt i przekonajcie się, czy ten sposób odżywiania jest dla was.

cisto czekoladowe na zły nastrój (fot. Jennifer Pallian)
zobacz inne cykle

na zimę

W chłodne i mroźne dni najchętniej wybieramy rozgrzewające zupy oraz wzmacniające odporność napary. Wyciągamy ze spiżarni słoiki ze słodkimi dżemami, domowymi konfiturami oraz marynowanymi warzywami. W długie wieczory chowamy się pod kocem z kawałkiem ulubionego ciasta, najchętniej wypełnionego bakaliami, z kroplą brandy dla podniesienia temperatury.

Whyskey w prezencie. Koktaile z whiskey (fot. Maciek Niemojewski)
zobacz inne cykle

Przepis na domowe świętowanie

Po pełnym wyzwań roku należy się nam chwila oddechu, a nawet celebracji. Doskonale nada się do tego whisky, która nigdy nie wychodzi z mody. Johnnie Walker obchodzi 200 urodziny – inspiruje historią niegasnącego zapału, zaskakuje pomysłami na oryginalne prezenty i nieustannie zachęca do świętowania.

śniadanie w łóżku (fot. Tosca Olivi)
zobacz inne cykle

#Zostańwdomu

Kiedy macie już dosyć pracy zdalnej, przypomnijcie sobie wszystkie poranki, które spędziliście w zatłoczonym autobusie. Home office niesie ze sobą wiele korzyści – musimy tylko nauczyć się, jak zadbać o swoją produktywność i dobre samopoczucie! W naszym cyklu #Zostańwdomu podpowiadamy, jak lepiej zorganizować swoją pracę i czym zająć się w czasie wolnym.

zobacz inne cykle

#wspieramy gastronomię

Od siedmiu lat stanowimy część kulturalno-kulinarnego świata i zawsze jesteśmy tam, gdzie dzieją się rzeczy ważne i potrzebne. Dzisiaj nasze środowisko potrzebuje wsparcia bardziej niż kiedykolwiek, dlatego stworzyliśmy cykl, w którym znajdziecie informacje i wskazówki na temat tego, co możemy zrobić, aby nasze ulubione miejsca, produkty i wydarzenia nie zniknęły na zawsze.

zobacz inne cykle

Idealna domówka!

Wakacje to czas beztroski, zabawy i odpoczynku – warto spędzić go z najbliższymi. Zaproście więc na domówkę swoich przyjaciół i samodzielnie przygotujcie dla nich pyszne przekąski, bo – jak pisze Aleksander Szojer – kuchnia domowa ma moc! A jeśli wolicie spotkać się ze znajomymi poza domem, zobaczcie, w których restauracjach zjecie wspólnie późną kolację.

Specjalnie wybrane artykuły cyklicznie w Twojej skrzynce.

Do tego dostęp do KUKBUK-owych niespodzianek.

TŁO na mobile promocja magazynu KB 48 Baner na stronę główną promocja magazynu KB48

KUKBUK 6 TAJEMNICZY OGRÓD

W listopadowo-grudniowym numerze obserwujemy przyrodę zapowiadającą nadejście nowego roku. W zasypanym złotymi liśćmi tajemniczym ogrodzie odnajdujemy metaforę życia. Dzieląc się przepisami oraz sezonowymi dobrami patrzymy z optymizmem w przyszłość i wyczekujemy spotkania przy wspólnym stole.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk

suma:
NaN zł
Przejdź do koszyka