15 przepisów na jarmuż
Przełom zimy i wiosny to czas jarmużu. Jego pożywne, zdrowe liście mogą być doskonałym dodatkiem do wielu potraw – od sałatek po makarony.
Zbieranie prawdziwków, borowików, kurek czy maślaków to jedna z naszych ulubionych jesiennych aktywności. Zrobione z nich dania kuszą smakiem i imponują pomysłowością. Jak przygotować grzyby przed przyrządzeniem z nich aromatycznych potraw? Podpowiadamy, jak gotować grzyby.
Jajka to nie tylko omlet i jajecznica! Sprawdźcie, jakie śniadaniowe klasyki z różnych zakątków świata możecie zrobić przy odrobinie cierpliwości.
Jak wszystko, co jemy i pijemy, może z wyjątkiem czystej wody, wino też dostarcza kalorii. Jak dużo? To zależy przede wszystkim od dwóch czynników: zawartości alkoholu i cukru.
Przełom zimy i wiosny to czas jarmużu. Jego pożywne, zdrowe liście mogą być doskonałym dodatkiem do wielu potraw – od sałatek po makarony.
Gdynia to intrygujące miasto. Słynie głównie z architektury modernistycznej, ale znajdziemy tu też sporo miejsc, które zadowolą smakoszy. My wybraliśmy 11 lokali, w których nigdy się nie zawiedliśmy. Oto najlepsze restauracje w Gdyni!
Od bœuf bourguignon i rillettes z łososia po magdalenki i czekoladowy fondant – prezentujemy najlepsze śniadania, obiady i desery rodem z kuchni francuskiej.
ser / pomidory / makarony
ciastka / szybkie / dla dzieci
bakłażan / papryka
drób / ser / warzywa
brzoskwinie / konfitury / migdały
obiad / ser
Podcast W Gości: Czytam książki kucharskie przed snem - rozmowa z Karoliną Sobańską
Nasze cykle
Zmysłowe, nabrzmiałe od słońca i soczyste pomidory można dodać do wszystkiego. Odpowiadają za niepowtarzalny smak włoskich klasyków, gęstych sosów czy porannej szakszuki. Bogate w umami, najlepiej zamknąć w słoikach, by jesienią uwalniały pełnię swojego aromatu i przywoływały letnie wspomnienia.
Z makaronem czy z ryżem? Zupa pomidorowa jest pyszna w każdej postaci. My jednak dzisiaj proponujemy przepisy, które urozmaicą klasyczną pomidorówkę. Udowodnimy wam, że zupa pomidorowa niejedno ma imię!
Ich słodycz, kwasowość, aromat, smak pełen niuansów i pożądanego umami zniewalają. Pomidory to niewątpliwie najbardziej kochany owoc lata.
Niedojrzałe na półkę, dojrzałe do lodówki? Podpowiadamy, jak dbać o kuszący miąższ i smak umami w owocach późnego lata.
Nabrzmiałe od soków, dojrzałe pełnią lata – pomidory mają teraz najwięcej smaku i wartości odżywczych. Sprawdzamy przepisy, w których smakują najlepiej! Wy również je przetestujcie, a gwarantujemy, że się w nich zakochacie.
Przygotowanie ragù bolognese o głębokim smaku jest czasochłonne, ale efekt wynagradza wszystkie wysiłki. W końcu włoska klasyka zawsze się obroni. Sprawdźcie, jak zrobić ragout!
Są pachnące, apetyczne i można je dodawać do wszystkiego – podajemy sprawdzone przepisy na końcówkę sezonu pomidorowego.
Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.
O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.
Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.
Najnowsze wydanie najsmaczniejszego magazynu w Polsce!