Kukbuk
Kukbuk

Najlepsze jagodzianki w Warszawie

Zaczęło się! Sezon na fioletowe języki, maślaną kruszonkę i sok cieknący po palcach uznajemy za otwarty. Jagodzianki, te niepozorne drożdżowe bułeczki, na początku wakacji królują w cukierniach. My wybraliśmy te, którym po prostu nie można się oprzeć. Oto najlepsze jagodzianki w Warszawie!

Nie tylko espresso tonic. Tych kaw spróbuj latem!

Uff, jak gorąco! Latem kochamy sięgać po chłodne napoje na bazie kawy. Są orzeźwiające i zaskakują smakiem - możemy dodawać do nich owoce, lody, a nawet… herbatę. Oto kawy na lato, które was zachwycą!

7 rzeczy, które warto zrobić na Maderze

Wyspa nieskończonych możliwości – tak lubimy o niej myśleć. Odwiedzicie tu plantacje bananów, wyruszycie w podróż jeepem po górach, a nawet będziecie podglądać codzienne życie wielorybów. Madera oferuje wiele wspaniałych możliwości spędzania czasu.

KUKBUK Spirits 3

59.00 zł

Zamów teraz w promocyjnej cenie!

Nasze cykle

Ale Meksyk! Grillowana kukurydza (fot. Maciek Niemojewski)
cykl

Na grilla!


Najwyższa pora na dania z grilla! Kochamy grillować, nie tylko mięso, ale także warzywa, a nawet owoce. Przyłączycie się?

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: "Nie każdą restaurację muszę nagrywać" - rozmowa z Maciejem Blatkiewiczem ("Maciej Je")

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk