Kukbuk
Kukbuk

Najlepsze pączki w Krakowie! 15 słodkich adresów

Tłusty czwartek to prawdziwe święto dla miłośników pączków! Gdy zimowa aura nie odpuszcza, krakowskie cukiernie rozgrzewają serca i podniebienia swoimi słodkimi propozycjami. Gdzie na pączki w Krakowie? Oto 15 sprawdzonych miejsc.

Różowe wina musujące: dobre na wszystko!

Wspomnienie krwistego marmurkowego steka wagyu popitego szampanem rosé stanowi dla mnie dowód na to, że różowe wina musujące pasują do wszystkiego. Traktowane zazwyczaj mało poważnie – nad czym bardzo ubolewam – wina różowe nie budzą wątpliwości znawców, gdy idzie o jakość i zastosowanie, na pewno w jednej kategorii – szampanów rosé.

Jak zrobić faworki? . Talerz faworków (fot. Jola Skóra)

Jak zrobić faworki? Podpowiadamy!

Tłuc czy nie tłuc? Dodać spirytusu czy może octu? Na czym smażyć? Czy zrobiony przez mnie chrust dorówna temu babcinemu? Podpowiadamy, jak zrobić faworki idealne!

NOWY KUKBUK v2

69.00 zł

Twój ulubiony magazyn w zupełnie nowej odsłonie!

Nasze cykle

Portret Kuby Kaftańskiego, szefa kuchni The Cool Cat (fot. Michał Lichtański / mili.studio)
cykl

5 minut w kuchni


Odwiedzamy zawodowych kucharzy w ich domowych kuchniach. Rozmawiamy pięć minut – tyle ile gotuje się jajko na twardo. Pytamy o to, czy i jak gotują w domu, co lubią jeść i jakie produkty zawsze mają w szafkach.

Co dzisiaj zjeść?

Podcast W Gości: Jak się robi kolację dla Baracka Obamy? - rozmowa z Agnieszką Kręglicką

Park Krajobrazowy Doliny Bobru, idealne miejsce na szybką, jednodniową wycieczkę pod Wrocław, Mazda (fot. Maciej Niemojewski)
zobacz inne cykle

Krótkie wycieczki po Polsce

Kolejny weekend w mieście? Nie tym razem! Wspólnie z Mazdą odwiedziliśmy najciekawsze miejsca w okolicach dużych polskich miast, by sprawdzić, gdzie warto wyjechać na jednodniowy odpoczynek. Oto malownicze parki, doskonałe restauracje, nietuzinkowe muzea i architektoniczne perełki, które wzbudziły nasz zachwyt i na długo zapadły nam w pamięci.

zobacz inne cykle

Jak prowadzić kuchnię w duchu less waste?

O życiu, w którym mniej się marnuje mówi się już bardzo dużo – także w kontekście kuchni mamy na to dziesiątki sprawdzonych sposobów. Przemyślane zakupy, dobrze zaplanowane posiłki, świeże spojrzenie na produkty i inteligentne sprzęty, które wieloma rzeczami zajmą się za nas w efekcie zaoszczędzą nasz czas, pieniądze i pomogą zadbać o środowisko naturalne.

Algi – jeść czy nie? (il. Urszula Mierzwa)
zobacz inne cykle

jedzenie przyszłości

Tomek Zielke śledzi najnowsze trendy dotyczące żywności. Jak zmiany klimatyczne, i rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów wpływają na poszukiwanie nowych rozwiązań i produktów. Sprawdźcie, co w najbliższym czasie zastąpi mięso i do czego możemy wykorzystać bakterie.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk