Kukbuk
Kukbuk

Chłodnik z awokado, ogórka i kolendry

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
awokado
2 sztuki
ogórek gruntowy
3 sztuki
kolendra
1 pęczek
jogurt naturalny lub maślanka
300 g
sok z limonki
2 łyżki
sól
do smaku

Przepis i przygotowanie: Jessica Nadziejko / @pluminchocolate


Stylizacja: Anna Orchewo


Zdjęcia: Rafał Meszka

krok 1

Awokado kroimy w kostkę, ogórki obieramy. Wrzucamy je do kielicha blendera, dodajemy kolendrę, jogurt lub maślankę i sok z limonki i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą.

krok 2

Podajemy z pokrojonym ogórkiem, awokado i ze świeżą kolendrą.

Materiał powstał we współpracy z marką Bosch.

Więcej podobnych przepisów:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Plansza informacyjna PFR

Koszyk