![Przepis na szybką szarlotkę z włoską bezą. Jak zrobić bezę włoską. Szybka szarlotka - PRZEPIS (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/noDjD9_VUz5mLUCcsGAGe-rO4_ljobOF7JSV3Ap9Unk/fill/1418/1682/fp:0.23:0.31/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDktMTYv/b2JpYWRfemllbWlh/bnN0d29fQmFzaWE0/MzcwLmpwZw.jpg)
Szarlotka z bezą włoską
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- Kruche ciasto:
- mąka pszenna typu 480
- 200 g
- zimne masło
- 130 g
- cukier puder
- 40 g
- jajko „zerówka”
- 1 sztuka
- Nadzienie:
- jabłka
- 6 sztuk
- cukier trzcinowy
- 200 g
- sok z cytryny
- z 2 sztuk
- Syrop i beza:
- drobny cukier
- 150 g
- woda
- 2 łyżki
- białka jajka „zerówki{
- 2 sztuki
- prażone migdały
- garść