sezon na
cebulę dymkę
Młodziutka i łagodna siostra cebuli. Polska nazwa tego warzywa pochodzi od dawnego zwyczaju zadymiania cebulek, co miało zniechęcić rośliny do kwitnięcia. Włożona do szklanki z wodą, będzie odrastać niemal bez końca – warto więc sprawdzić, do czego można ją wykorzystać.

Tantanmen ramen
zupa / obiad / kuchnia azjatycka

Tarta z karmelizowaną cebulką dymką
cebula dymka / tarta / kuchnia polska

Egg noodles z sosem z pasty sezamowej i orzeszków arachidowych
orzechy / makaron / kuchnia azjatycka

Linguini z porem, dymką i fetą
makarony / cebula dymka / por

Placki ziemniaczane z sosem buraczanym
szybkie / buraki / ziemniaki

Ogórkowe kimchi
ogórki / korea / kimchi

Kasza gryczana z cielęciną i tymiankiem
kasza / kasza gryczana / cielęcina

Sałatka turecka z ciecierzycą i pomidorkami
pomidory / sałatki

Makaron ze szpinakiem i z serem blue
szybkie / makarony / szpinak
Reklama



















