sezon na
cebulę dymkę
Młodziutka i łagodna siostra cebuli. Polska nazwa tego warzywa pochodzi od dawnego zwyczaju zadymiania cebulek, co miało zniechęcić rośliny do kwitnięcia. Włożona do szklanki z wodą, będzie odrastać niemal bez końca – warto więc sprawdzić, do czego można ją wykorzystać.
-
Tantanmen ramen
kuchnia azjatycka / obiad / zupa
-
Tarta z karmelizowaną cebulką dymką
kuchnia polska / cebula dymka / tarta
-
Egg noodles z sosem z pasty sezamowej i orzeszków arachidowych
kuchnia azjatycka / orzechy / makaron
-
Linguini z porem, dymką i fetą
por / makarony / cebula dymka
-
Placki ziemniaczane z sosem buraczanym
buraki / szybkie / ziemniaki
-
Ogórkowe kimchi
kimchi / korea / ogórki
-
Kasza gryczana z cielęciną i tymiankiem
kasza gryczana / tymianek / kasza
-
Sałatka turecka z ciecierzycą i pomidorkami
sałatki / pomidory
-
Makaron ze szpinakiem i z serem blue
makarony / szybkie / szpinak
Reklama