sezon na
cebulę dymkę
Młodziutka i łagodna siostra cebuli. Polska nazwa tego warzywa pochodzi od dawnego zwyczaju zadymiania cebulek, co miało zniechęcić rośliny do kwitnięcia. Włożona do szklanki z wodą, będzie odrastać niemal bez końca – warto więc sprawdzić, do czego można ją wykorzystać.
-
Tantanmen ramen
zupa / obiad / kuchnia azjatycka
-
Tarta z karmelizowaną cebulką dymką
cebula dymka / tarta / kuchnia polska
-
Egg noodles z sosem z pasty sezamowej i orzeszków arachidowych
orzechy / makaron / kuchnia azjatycka
-
Linguini z porem, dymką i fetą
makarony / cebula dymka / por
-
Placki ziemniaczane z sosem buraczanym
szybkie / buraki / ziemniaki
-
Ogórkowe kimchi
ogórki / korea / kimchi
-
Kasza gryczana z cielęciną i tymiankiem
kasza / kasza gryczana / cielęcina
-
Sałatka turecka z ciecierzycą i pomidorkami
pomidory / sałatki
-
Makaron ze szpinakiem i z serem blue
szybkie / makarony / szpinak
Reklama