sezon na
cebulę dymkę
Młodziutka i łagodna siostra cebuli. Polska nazwa tego warzywa pochodzi od dawnego zwyczaju zadymiania cebulek, co miało zniechęcić rośliny do kwitnięcia. Włożona do szklanki z wodą, będzie odrastać niemal bez końca – warto więc sprawdzić, do czego można ją wykorzystać.
Tarta z karmelizowaną cebulką dymką
kuchnia polska / cebula dymka / tarta
Egg noodles z sosem z pasty sezamowej i orzeszków arachidowych
kuchnia azjatycka / orzechy / makaron
Linguini z porem, dymką i fetą
por / makarony / cebula dymka
Placki ziemniaczane z sosem buraczanym
buraki / szybkie / ziemniaki
Ogórkowe kimchi
kimchi / korea / ogórki
Kasza gryczana z cielęciną i tymiankiem
kasza gryczana / tymianek / kasza
Sałatka turecka z ciecierzycą i pomidorkami
sałatki / pomidory
Makaron ze szpinakiem i z serem blue
makarony / szybkie / szpinak
Serek śniadaniowy z rzodkiewką, ogórkiem i ze szczypiorkiem
szybkie / rzodkiewka / ogórek
Reklama