sezon na
bób
Król lata, który w ciepłe dni nie ma sobie równych. Najlepiej smakuje sam z łyżką masła albo w lekkiej sałatce. W kuchni doceniali go już przed tysiącem lat Egipcjanie, którzy przygotowywali z bobu pierwsze sycące falafele.
Jogurt wędzony, z chlebkiem naan, jajkami, kurkami i pikantnym olejem
jajka / jogurt / kurki
Tadżin z bobem, groszkiem i soczewicą
bób / kuchnia marokańska / soczewica
Humus z bobu z miętą
bób / humus / czosnek
Dorada z warzywami
fasolka szparagowa / brzoskwinie / ryba
Risotto verde
zioła / risotto / kuchnia włoska
Quiche pełen zielonych warzyw
szpinak / tarta / brokuły
Wegańskie pulpety w sosie chrzanowym
bób / święta / wegańskie
Sałatka z żółtych pomidorów, fety i bobu
feta / bób / pomidory
Straciatella z kurkami i bobem
grzyby / bób / kurki
Reklama