sezon na
bób
Król lata, który w ciepłe dni nie ma sobie równych. Najlepiej smakuje sam z łyżką masła albo w lekkiej sałatce. W kuchni doceniali go już przed tysiącem lat Egipcjanie, którzy przygotowywali z bobu pierwsze sycące falafele.
-
Jogurt wędzony, z chlebkiem naan, jajkami, kurkami i pikantnym olejem
jajka / kurki / jogurt
-
Tadżin z bobem, groszkiem i soczewicą
bób / soczewica / kuchnia marokańska
-
Humus z bobu z miętą
bób / czosnek / humus
-
Dorada z warzywami
fasolka szparagowa / ryba / brzoskwinie
-
Risotto verde
risotto / kuchnia włoska / zioła
-
Quiche pełen zielonych warzyw
brokuły / szpinak / tarta
-
Wegańskie pulpety w sosie chrzanowym
bób / święta / wegańskie
-
Sałatka z żółtych pomidorów, fety i bobu
pomidory / bób / feta
-
Straciatella z kurkami i bobem
bób / grzyby / kurki
Reklama