sezon na
botwinę
Obowiązkowy składnik wiosennej zupy. Rozbudza apetyt na kolejne kulinarne wyzwania, a do tego koi nerwy delikatnym smakiem. Botwinę najlepiej jeść, kiedy jej liście są miękkie, a korzeń mały – wtedy ma najwięcej do zaoferowania.
Sałatka z młodych buraków
buraki / botwina / porzeczki
Galettes z botwiną i bryndzą
botwina / ser / tarta
Wiosenny makaron linguini z botwiną
botwina / botwinka / makaron
Letnia sałatka z liści botwinki z kurkami i malinami
botwina / botwinka / maliny
Botwina w stylu orientalnym – zupa na mleczku kokosowym
botwina / botwinka / kokos
Zupa botwinka z wiśniami i opiekanymi ziemniakami
botwina / wiśnie / ziemniaki
Warzywne placuszki z botwiny z dipem czosnkowo-ziołowym
cukinia / botwina / warzywa
Wegańskie pesto z botwiny ze słonecznikiem
botwina / botwinka
Kaszotto gryczane z botwiną
kasza gryczana / botwina / kasza
Reklama