![Tantanmen ramen z makaronem, kapustą pak choi, pastą sezamową i jajkiem (fot. materiały prasowe)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/XDhfAPXXsJX-th2sMU8nVKSXv6yqNAPT_Q-vkRaxPEQ/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDEtMTQv/UmFtZW5fMXRhbnRh/bm1lbl90aW5pZmll/ZC5qcGc.jpg)
Tantanmen ramen
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Bulion:
- bulion z wieprzowiny i kurczaka
- 1,8 l
- makaron ramen
- według uznania
- japońska pasta sezamowa
- 8-12 łyżek
- sól
- do smaku
- olej z chili
- 4 łyżki
- Chrupiąca wieprzowina:
- mielona wieprzowina
- 400 g
- olej
- 2 łyżki
- drobno pokrojona dymka
- 2 sztuki
- drobno starty imbir
- 1 łyżka
- drobno starty czosnek
- 1 ząbek
- sfermentowana pasta z fasoli i chili (tobanjan)
- 2 łyżki
- olej sezamowy
- 1 łyżeczka
- sos sojowy
- 2 łyżki
- dodatki:
- liście pak choi
- z dwóch kapust
- świeże kiełki fasoli
- 180 g
- drobno pokrojona dymka
- 4 sztuki
- jajko marynowane w sosie sojowym
- 4 sztuki
- utarte prażone ziarna sezamu
- 4 łyżki