SEZON NA
jagody
Choć kłótnia o nazwę zakrawa o małostkowość, jagoda to właściwie borówka, i to czarna. Na leśnych spacerach nadwyręża nasz wzrok, a potem farbuje opuszki palców i wargi. Dobroczynna dla zdrowia i jednocześnie smakowita – można ją jeść bez ograniczeń, bo takie połączenie nie zdarza się często.
Bostocki z migdałami i konfiturą jagodową
migdały / jagody / przetwory
Miska açaí
jagody / truskawki / maliny
Sałatka z granatów i pomidorów
obiad / jagody / sałatka
Puszysty serniczek na zimno z borówkami
borówki / deser / sernik
Jagodzianki
deser / jagody / ciasto drożdżowe
Drożdżowe knedle jagodowe na parze
jagody / kluski
Jaglanka malinowo-jagodowa z orzechami włoskimi
wegańskie / jagody / śniadanie
Lody bananowe z masłem orzechowym i borówkami
borówki / deser / lody
Tarta na spodzie oreo z musem jagodowym i kremem mascarpone
ciasto / jagody / dla dzieci
Reklama