SEZON NA
jagody
Choć kłótnia o nazwę zakrawa o małostkowość, jagoda to właściwie borówka, i to czarna. Na leśnych spacerach nadwyręża nasz wzrok, a potem farbuje opuszki palców i wargi. Dobroczynna dla zdrowia i jednocześnie smakowita – można ją jeść bez ograniczeń, bo takie połączenie nie zdarza się często.
-
Jagodzianki
jagody / deser / ciasto drożdżowe
-
Bostocki z migdałami i konfiturą jagodową
przetwory / jagody / migdały
-
Miska açaí
maliny / truskawki / jagody
-
Sałatka z granatów i pomidorów
jagody / obiad / sałatka
-
Puszysty serniczek na zimno z borówkami
sernik / deser / borówki
-
Drożdżowe knedle jagodowe na parze
jagody / kluski
-
Jaglanka malinowo-jagodowa z orzechami włoskimi
jagody / śniadanie / wegańskie
-
Lody bananowe z masłem orzechowym i borówkami
lody / deser / borówki
-
Tarta na spodzie oreo z musem jagodowym i kremem mascarpone
dla dzieci / ciasto / jagody
Reklama