SEZON NA
porzeczki
Drobiazg o niezwykłej mocy. Czerwona, biała i czarna, w dzieciństwie wykrzywiały nam buzie i pstrzyły ciasta i kompoty. Dziś już wiadomo, że pasują nie tylko do deserów, lecz także do mięsnych, umamicznych dań i orientalnych kasz.
Stek z sosem z czarnych porzeczek
mięso / obiad / porzeczki
Uniwersalna sałatka dla gości
chleb / porzeczki / sałatka
Tabbouleh z pęczaku, fasolki szparagowej i czerwonych porzeczek z pieczonym koprem włoskim
fasolka szparagowa / kasza / sałatka
Tiramisu po polsku
porzeczki / deser / kuchnia włoska
Sałatka z młodych buraków
buraki / botwina / porzeczki
Migdałowe brownie z konfiturą z czarnej porzeczki i kakao
ciasto / porzeczki / deser
Antrykot z purée selerowym i sosami: rabarbarowym i z czarnej porzeczki
seler / rabarbar / mięso
Ciasto z porzeczkami
ciasto / porzeczki
Bezglutenowa krajanka z morelami i porzeczkami
ciastka / porzeczki
Reklama