SEZON NA
porzeczki
Drobiazg o niezwykłej mocy. Czerwona, biała i czarna, w dzieciństwie wykrzywiały nam buzie i pstrzyły ciasta i kompoty. Dziś już wiadomo, że pasują nie tylko do deserów, lecz także do mięsnych, umamicznych dań i orientalnych kasz.

Stek z sosem z czarnych porzeczek
mięso / obiad / porzeczki

Uniwersalna sałatka dla gości
chleb / porzeczki / sałatka

Tabbouleh z pęczaku, fasolki szparagowej i czerwonych porzeczek z pieczonym koprem włoskim
fasolka szparagowa / kasza / sałatka

Tiramisu po polsku
porzeczki / deser / kuchnia włoska

Sałatka z młodych buraków
buraki / botwina / porzeczki

Migdałowe brownie z konfiturą z czarnej porzeczki i kakao
ciasto / porzeczki / deser

Antrykot z purée selerowym i sosami: rabarbarowym i z czarnej porzeczki
seler / rabarbar / mięso

Ciasto z porzeczkami
ciasto / porzeczki

Bezglutenowa krajanka z morelami i porzeczkami
ciastka / porzeczki
Reklama


















