![Jak przygotować stek z sosem z czarnej porzeczki - PRZEPIS (fot. Radek Polak)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/XEKn1RnbumYbbxkSqB_CBUN2IYsohSty7A7KdiY819c/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjIvMDgtMTcv/MjAxOC4wNy4zMF9L/VUtCVUtfQkFSVEVL/X1NFWk9OT1dLSTAy/OTQuanBn.jpg)
Stek z sosem z czarnych porzeczek
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Sos:
- żelatyna
- 3 listki
- szalotka
- 1 sztuka
- masło klarowane
- 1 łyżeczka
- czarne porzeczki
- 4 łyżki
- ocet balsamiczny
- 2 łyżki
- wytrawne czerwone wino
- 150 ml
- Stek:
- rostbef
- 2 steki (po 250-350 g)
- sól morska
- do smaku
- świeżo mielony pieprz
- do smaku
- masło
- 1 łyżka