![Bezglutenowe ciasto z kruszonką z morelami i porzeczkami lub innymi sezonowymi owocami](https://mediaconvert.kukbuk.pl/k5TkK9DGvP1w5_DrYwzSL7lGKX4olHtWFpEP0nND-20/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDktMTkv/QmV6Z2x1dGVub3dh/X2tyYWphbmthXzFf/dGluaWZpZWQuanBn.jpg)
Bezglutenowa krajanka z morelami i porzeczkami
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: deser
- ciasto:
- mąka gryczana
- 115 g
- mąka ryżowa
- 90 g
- mąka kukurydziana
- 90 g
- skrobia ziemniaczana
- 90 g
- cukier
- 100 g
- sól
- szczypta
- jajko "zerówka"
- 1 sztuka
- masło
- 200 g
- nadzienie owocowe:
- morele
- 350 g (ok. 8 sztuk)
- czerwone porzeczki
- 100 g
- lukier:
- sok z cytryny
- 2 łyżki
- cukier puder
- 45 g
- świeży rozmaryn
- do posypania