Kukbuk
Kukbuk
Uniwersalna sałatka dla gości z porzeczkami, grzankami i ziołami

Uniwersalna sałatka dla gości

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 15 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
oliwa
150 ml
dowolne warzywa
100 g
dowolne sałaty
100 g
porzeczki
50 g
dowolne zioła
20 g
sok pomarańczowy
75 ml
sól i pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Michał Toczyłowski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Kromki rwiemy na małe kawałki i smażymy na patelni z odrobiną oliwy (resztę wykorzystamy do sosu), by zrobić grzanki.

krok 2

Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z sałatami, porzeczkami, ostudzonymi grzankami i ze świeżymi ziołami.

krok 3

Sok pomarańczowy mieszamy z pozostałą oliwą, sos doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę polewamy dressingiem na chwilę przed podaniem. 

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej pomysłów na sałaty:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk