Kukbuk
Kukbuk
Tabbouleh z pęczaku, fasolki szparagowej i czerwonych porzeczek z pieczonym koprem włoskim

Tabbouleh z pęczaku, fasolki szparagowej i czerwonych porzeczek z pieczonym koprem włoskim

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 45 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
fenkuł
2 sztuki
masło
40 g
szalotka
1 sztuka
pęczak
300 g
fasolka szparagowa
200 g
miks młodych sałat
100 g
świeże zioła
20 g
czerwone porzeczki
garść
cytryna
1 sztuka
oliwa
60 ml
kumin
do smaku
sól
do smaku
pieprz
do smaku

Przepis i przygotowanie: Michał Toczyłowski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Zdjęcie: dinnershow.studio

krok 1

Fenkuły kroimy na ćwiartki, zawijamy w folię aluminiową razem z masłem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni do miękkości (15-20 minut).

krok 2

Szalotkę siekamy, mieszamy ją z ugotowanym pęczakiem, ugotowaną fasolką szparagową, sałatą, porwanymi ziołami i czerwonymi porzeczkami. Dodajemy sok i skórkę z cytryny, oliwę oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie.

krok 3

Sałatkę podajemy z upieczonym fenkułem na wierzchu.

Ten i więcej podobnych przepisów znajdziecie w wydaniu: Wszystko płynie Magazynu KUKBUK >>

Więcej przepisów na sałaty:

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk